13.11.2019    04:27

Οριστικά εκτός εκλογών το Ποτάμι – Τί αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος

Την απόφασή του να μην συμμετέχει στις προσεχείς εθνικές εκλογές εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Ποτάμι. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση η κάθοδος του κινήματος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα σήμαινε ότι το Ποτάμι αγνοεί επιδεικτικά την πρόσφατη ετυμηγορία των πολιτών.

Ωστόσο, το κόμμα κάλεσε τους 85.000 ψηφοφόρους του που το επέλεξαν με την ψήφο τους στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου να ξεπεράσουν την εύλογη πικρία τους και να προσέλθουν στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών.

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς δήλωσε στο News 24/7 ότι θεωρεί πολύ πιθανή την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Ποταμιού.

Όπως είπε, οι αποφάσεις θα ληφθούν στο συνέδριο του Σεπτεμβρίου και τόνισε τη σημασία να μην είναι μόνο αυτός υποψήφιος για επικεφαλής αλλά να συμμετέχουν κι άλλοι.

Τάχθηκε υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας και όχι αυτοδύναμης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ποταμιού:

«Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ήταν αρνητικό για το Ποτάμι και αυτό δεν επιδέχεται εξωραϊσμούς.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του αρνητικού αποτελέσματος, ανακοίνωσε στο Πολιτικό Συμβούλιο την απόφασή του να παραιτηθεί και να αντικατασταθεί από τον αντιπρόεδρο του Κινήματος Γιώργο Μαυρωτά.

Επειδή όμως με βάση το καταστατικό, το συνέδριο για την εκλογή νέου Eπικεφαλής πρέπει να συγκληθεί υποχρεωτικά εντός τριών μηνών από την παραίτηση του απερχόμενου Eπικεφαλής, η παραίτηση του Σταύρου Θεοδωράκη θα ενεργοποιηθεί σε συνάρτηση με την ημερομηνία του συνεδρίου.

Το Πολιτικό Συμβούλιο προσδιόρισε το χρόνο του συνεδρίου για το Φθινόπωρο του 2019, ώστε να δοθεί ο χρόνος στα στελέχη και τους φίλους του Κινήματος σε όλη τη χώρα, να αποτιμήσουν ψύχραιμα και νηφάλια το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και την πορεία του Κινήματος.

Το Πολιτικό Συμβούλιο εκτιμά ότι η κάθοδος του Κινήματος στις Eθνικές Eκλογές της 7ης Ιουλίου θα σήμαινε ότι το Ποτάμι αγνοεί επιδεικτικά την πρόσφατη ετυμηγορία των πολιτών. Καλεί όμως τους 85.000 πολίτες που ψήφισαν στις 26 Μαΐου το Ποτάμι, να ξεπεράσουν την εύλογη πικρία τους και να προσέλθουν στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών».