23.10.2019    17:20

Ο… αιωνόβιος μαφιόζος που έκανε πάρτι γενεθλίων

Αντιδράσεις και θυμό προκαλεί στη Σικελία ο πολυτελής τρόπος με τον οποίο γιόρτασε τα 100α του γενέθλια ένας πρώην νονός της μαφίας.

Ο Προκόπιο ντι Μάτζιο, τον οποίο τα ιταλικά ΜΜΕ αποκαλούν τον γηραιότερο μαφιόζο στον κόσμο, έκανε πάρτι με σόου από πυροτεχνήματα και μία τεράστια τούρτα. Ο αιωνόβιος, που στο παρελθόν έχει καταδικαστεί για τις σχέσεις του με τη μαφία, θεωρούνταν ο νονός της πόλης Σίνισι, στη δυτική Σικελία.

Εξαλλοι οι Ιταλοί με το πολυτελές πάρτι του γηραιότερου μαφιόζου στον κόσμο -Εκλεισε τα 100 [εικόνες]

Ανάμεσα σε εκείνους που αντέδρασαν μετά από τη δημοσίευση φωτογραφιών από το πάρτι στο Facebook, ήταν και ο δήμαρχος της πόλης. Ο Τζιατζιάνκομο Παλάτσολο δήλωσε ότι ο Ντι Μάτζιο προέρχεται από διαβόητη οικογένεια του εγκλήματος και υπήρξε στενός συνεργάτης δύο αφεντικών της μαφίας που προκαλούν τρόμο στη Σικελία, του Τότο «το κτήνος» Ρίνα και του Μπερνάρντο Προβεντσάνο.

Ενας από τους γιους του Ντι Μάτζιο εκτίει δεκαετή ποινή κάθειρξης για μαφιόζικη δράση, ενώ άλλος δολοφονήθηκε πριν από 16 χρόνια, σύμφωνα με την Telegraph. Ο Τζουζέπε Ντι Μάτζιο στραγγαλίστηκε, τον έβαλαν σε πλαστική σακούλα και τον πέταξαν στη θάλασσα.

Και ο ίδιος ο αιωνόβιος μαφιόζος έχει αποτελέσει στόχο δολοφονικών επιθέσεων από ανταγωνιστές, αλλά κατάφερε να γλιτώσει και τις δύο φορές, το 1983 και το 1991. Στη δεκαετία του ’90 καταδικάστηκε για τις σχέσεις του με τη μαφία σε επταετή κάθειρξη.