11.12.2019    07:26

Ο ανηψιός του Κυριάκου και η φιλία του με τον Μακρόν

Στο πλευρό του Μακρόν στην μάχη των γαλλικών εκλογών είχε ταχθεί ο εγγονός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και γιος της κόρης του Αλεξάνδρας, Πιερ Γκουρντέν.

Ο νεαρός που ζει και εργάζεται στην Γαλλία είχε ανεβάσει μετά τον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών μια φωτογραφία του με τον Εμανουέλ Μακρόν και εξέφρασε δημόσια την υποστήριξη του στον τότε υποψήφιο πρόεδρο.

Ο ίδιος είχε παλαιότερα στενή συνεργασία με τον Εμμανουέλ Μακρόν, όταν ο τελευταίος ήταν υπουργός του Ολάντ και ο Γκουρντέν στέλεχος της εταιρείας πούλμαν FlixBus, στο πλαίσιο κυβερνητικών πρωτοβουλιών για την στήριξη των μετακινήσεων με πούλμαν.

«Εµπρός!» στην πρώτη θέση, έγραψε ο Πιέρ μετά την επικράτηση του Μακρόν στον α’ γύρο των εκλογών όταν ανάρτησε στο προφίλ του την φωτογραφία «Αυτή, είναι η ιστορία του Μακρόν. Τα συστήµατα θα σπάσουν, οι παραδόσεις θα αµφισβητηθούν, οι συνήθειες θα σταµατήσουν, οι δοµές θα απλοποιηθούν, τα εµπόδια είναι απλές προκλήσεις. Εδώ παίρνουµε ρίσκο!» ήταν το σχόλιο που τη συνόδευε.

Ο γιος της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη και του Πασκάλ Γκουρντέν έχει ένα ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο με τον τόπο καταγωγής της μητέρας του, τα Χανιά.

Μιλά πολύ καλά ελληνικά ενώ από παιδί περνούσε τα καλοκαίρια του στο σπίτι του παππού του στο Ακρωτήρι με τα αδέλφια του, Χριστίνα και Γιάννη. Τα παιδιά έκαναν τα πρώτα τους μπάνια στο Μαράθι ενώ μετά τις βουτιές στη θάλασσα, «βουτούσαν» στα φρέσκα ψάρια και τους μεζέδες της ταβέρνας της περιοχής.