25.05.2018    10:24

ο Αν. Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης δικαίωσε τον Άδωνι Γεωργιάδη (βίντεο)

Σε επίκαιρη ερώτηση του Αντιπροέδρου ΝΔ και Βουλευτή Β’ Αθηνών, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με θέμα την εφαρμογή των μέτρων  «αυτόματης επιστροφής» (claw back) και «ποσού επιστροφής» (rebate) στις δαπάνες ιδιωτικών παρόχων του ΕΟΠΥΥ για το έτος 2014 απάντησε, το βράδυ της Δευτέρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι με πρωτοβουλία του ιδίου ως Υπουργού Υγείας το 2014, με διακομματική στήριξη, ξεκίνησε η διαδικασία προκειμένου να λάβει έκτακτη κρατική επιχορήγηση ύψους 24.000.000€ ο προϋπολογισμός των ιδιωτών παρόχων, οι οποίοι το πρώτο τετράμηνο του 2014 εξυπηρετούσαν τη ζήτηση υπηρεσιών υγείας των πρώην ιατρείων του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ, εξαιτίας της μη λειτουργίας του ΠΕΔΥ λόγω των μεταρρυθμίσεων. Με την απόφαση 2/90406/9.12.14 του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών εγκρίθηκε η χορήγηση κρατικής επιχορήγησης ύψους 24.000.000€. Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης παρά το γεγονός ότι στα δελτία του clawback που απεστάλησαν για το πρώτο εξάμηνο του 2014 είχαν συμπεριληφθεί τα 24.000.000€, στα τελικά δελτία του clawback του δευτέρου εξαμήνου (επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ) δεν είχαν υπολογιστεί, χωρίς να έχει βγει κάποια διορθωτική πράξη. Το αποτέλεσμα επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης ήταν ότι δεν μπήκαν τα λεφτά, ενώ πιστώθηκαν στο claw back στους παρόχους σαν να τα είχαν πάρει.

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός παραδέχτηκε ότι ο κ. Γεωργιάδης συνέβαλε με την ερώτησή του προκειμένου να ανακαλύψει το Υπουργείο Υγείας το συγκεκριμένο θέμα, επισημαίνοντας: «Μέσα στην όλη κακομοιριά που βιώσαμε το προηγούμενο διάστημα, όλη την πίεση από τους δανειστές, όλη την ανάληψη της διακυβέρνησης κτλ, αυτό το πράγμα έμεινε πίσω, είναι προφανές. Το πήραμε χαμπάρι, βοήθησε και η ερώτησή σας να το πάρουμε χαμπάρι και προχωράμε σε νομοθετική ρύθμιση στο νομοσχέδιο του παράλληλου προγράμματος που μπαίνει τις επόμενες μέρες στη Βουλή, γιατί τώρα χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση». Στη ρύθμιση, όπως σημείωσε ο κ. Πολάκης θα προβλέπεται ότι πέραν των εγκεκριμένων ορίων και πιστώσεων θα υπάρχουν και τα 24.000.000€ προκειμένου να κατατεθούν στους ιδιώτες παρόχους.

δείτε το βίντεο: