15.08.2018    20:06

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί να πατήσει το… κουμπί: «Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο με τις ΗΠΑ»

Η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη για πόλεμο με τις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος σχολίασε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν «ενεργεί με πολύ άσχημο τρόπο».

Σύμφωνα με τον Independent, που επικαλείται το Κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Β. Κορέας, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ ανέφερε ότι: «οι πυρηνικές δυνάμεις της χώρας είναι το πολύτιμο σπαθί της δικαιοσύνης και το πιο αξιόπιστο μέσο πολεμικής αναχαίτισης για την υπεράσπιση της σοσιαλιστικής πατρίδας και της ζωής των πολιτών της».
«Έχουμε τη θέληση και την ικανότητα να απαντήσουμε αποτελεσματικά σε οποιοδήποτε πόλεμο επιθυμούν οι ΗΠΑ. Εάν οι επιχειρηματίες που έγιναν Αμερικανοί αξιωματούχοι νομίζουν ότι θα μας φοβίσουν, σύντομα θα αναγνωρίσουν ότι η μέθοδός τους δεν θα έχει αποτελέσματα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας.
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται ως απάντηση στους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ, ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν «ενεργεί με πολύ άσχημο τρόπο», μετά τη δοκιμή του νέου πυραύλου, που ο ίδιος ο Βορειοκορεάτης ηγέτης χαρακτήρισε ως επαναστατική ανακάλυψη στο διαστημικό πρόγραμμα της χώρας.