18.11.2019    06:34

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το νέο βιβλίο του Γκι Φερχόφστατ

Το τελευταίο βιβλίο του Πρόεδρου της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει τίτλο «Η ασθένεια της Ευρώπης και αναγέννηση του ευρωπαϊκού ιδανικού» και σύμφωνα με τον συγγραφέα του, ζούμε την περίοδο που χρειάζονται τολμηρά βήματα.

Για τον Γκι Φερχόφστατ και το βιβλίο του θα μιλήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 13:00, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Ο Guy Verhosftadt αναλύει πώς το φιλόδοξο σχέδιο της Ευρωπαϊκής ενοποίησης, το οποίο συνέλαβαν οραματιστές πολιτικοί με στόχο την εξασφάλιση της ειρήνης και προόδου στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, εκφυλίστηκε σε ένα γραφειοκρατικό οικοδόμημα και προτείνει ένα μεγάλο άλμα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Με ειδικό πρόλογο του συγγραφέα για την ελληνική έκδοση, αλλά και ξεχωριστό κεφάλαιο για το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, το βιβλίο θέτει ένα κρίσιμο ερώτημα: Μπορούμε ακόμα να σώσουμε αυτή τη διαβρωμένη και κουρασμένη Ευρώπη; Μπορούμε ακόμα να επανεφεύρουμε τον εαυτό μας;

Η απάντηση για τον Guy Verhofstadt είναι ότι χρειάζονται τολμηρά βήματα και, με παραδείγματα από την Ιστορία, εξηγεί ότι πρέπει να γίνουν τώρα. Όχι όμως προς τη δημιουργία ενός υπεροπτικού και απόμακρου υπερκράτους, αλλά προς μια αποτελεσματική και δημοκρατική Ομοσπονδία, βασισμένη στις αρχές της ελευθερίας και του σεβασμού του ατόμου και των νόμων. Ξαναγυρνά έτσι στο εμπνευσμένο όραμα των ιδρυτών της Ενωμένης Ευρώπης, το οποίο αποτελεί τον καλύτερο οδηγό για την οικοδόμηση ενός καλύτερου ευρωπαϊκού μέλλοντος.

Ο Γκι Φερχόφστατ  γεννήθηκε στο Ντεντερμόντε το 1953. Είναι γνωστός στην Ελλάδα για τον λόγο του υπέρ της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην κρίσιμη συνεδρίαση της 8ης Ιουλίου 2015. Έχει διατελέσει Πρωθυπουργός του Βελγίου από το 1999 έως το 2008. Από το 2009 είναι ευρωβουλευτής, πρόεδρος της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών (ALDE) του Ευρωκοινοβουλίου, της τρίτης μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Η ασθένεια της Ευρώπης και αναγέννηση του ευρωπαϊκού ιδανικού» Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Η συζήτηση της Παρασκευής θα γίνει στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση
Με την υποστήριξη του Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Είσοδος Ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσεων: rsvp@ebooks.gr / 210 28 16 134 (εσωτ. 817)

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

verxof