23.10.2019    17:19

Ο νέος Γ.Γ. Εσόδων εργαζόταν στο γραφείο βουλευτή της ΝΔ – Ποιος είναι και γιατί τον επέλεξε ο Τσακαλώτος

Στην επιλογή του έγκριτου νομικού, με ειδίκευση στα φορολογικά θέματα, κυρίου Γιώργου Πιτσιλή, φέρεται να κατέληξε η κυβέρνηση. pitsilisΑν και στο υπουργείο Οικονομικών δεν επιβεβαιώνουν, κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως το υπουργικό συμβούλιο έκανε αποδεκτή την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για το πρόσωπο του νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κύριος Πιτσιλής ενημερώθηκε ότι είναι αυτός από την τελική τριάδα των επικρατεστέρων υποψηφίων που θα αναλάβει άμεσα τα νέα καθήκοντά του.theodoros-fortsakis

Πέραν της επιστημονικής του κατάρτισης ο κύριος Πιτσιλής έχει συνδεθεί επαγγελματικά με τον  καθηγητή Θεόδωρο Φορτσάκη (πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας) στο δικηγορικό γραφείο του οποίου λέγεται πως εργαζόταν.

Ο κύριος  Γιώργος Ι. Πιτσιλής,  είναι Δικηγόρος – Φορολογικός Σύμβουλος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Κατέχει DEA Φορολογικού Δικαίου του Παν/μίου Pantheon – Sorbonne (Paris 1), ΜΔΕ Δημοσίου Δικαίου Παν/μίου Αθηνών. Σαραντάρης σε ηλικία, με καλές σπουδές και περγαμηνές,  , καταλαμβάνει την θέση του Γενικού Γραμματέα ξεπερνώντας στο νήμα πολλές και αξιόλογες υποψηφιότητες που είχαν τεθεί -γνωρίζοντας όλοι πάντως ότι δεν αρκεί κάποιος να είναι καλός νομικός αλλά πρέπει να είναι και «μάνατζερ» που θα κινήσει τον οικονομικό «στρατό» των 11.000 εφοριακών και τελωνειακών της χώρας.