19.03.2018    22:31

Ο ΣΥΡΙΖΑ αδειάζει τον Τριανταφυλλίδη για τα δίδακτρα – Προσωπικές απόψεις τα όσα δήλωσε λέει ο Φίλης

Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, αλλά και ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Ρήγας «άδειασαν» τον βουλευτή ου ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, ο οποίος έκανε λόγο για δίδακτρα στο δημόσιο σχολείο, κάνοντας λόγο για προσωπικές απόψεις.

«Είναι προσωπικές του θέσεις που σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του υπουργού Παιδείας», δήλωσε ο κ. Φίλης σε δημοσιογράφους, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την πρόταση του κ. Τριανταφυλλίδη, ενώ πρόσθεσε ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

«Οι απόψεις του κ. Τριανταφυλλίδη είναι προσωπικές και ο κάθε βουλευτής παίρνει την ευθύνη για ό,τι δηλώνει», είπε ο κ. Ρήγας, σχολιάζοντας στον Real FM τα όσα πρότεινε μέσω άρθρου του ο κ. Τριανταφυλλίδης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά είναι διαχρονικά υπέρ της αναβαθμισμένης δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης», πρόσθεσε ο γραμματέας του κόμματος, σημειώνοντας ότι μέσα και από τον εθνικό διάλογο θα γίνει μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση, η οποία θα δημιουργεί καλύτερες συνθήκες ώστε τα παιδιά να σπουδάζουν στο δωρεάν δημόσιο σχολείο.

Μιλώντας και με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, υπογράμμισε ο κ. Ρήγας, «θα ήθελα να τονίσω ότι κάποια θέματα χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή από όλους όσοι εκφράζουν τις απόψεις τους. Να σημειώσω ότι ως γραμματέας είχα διαφωνήσει και με το μέτρο που επέβαλε τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση γιατί έπληττε τα λαϊκά στρώματα».

Νωρίτερα και η Ράνια Σβίγκου είχε σχολιάσει την τοποθέτηση του κ. Τριανταφυλλίδη. «Η διασφάλιση του δημόσιου- δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, βασική δέσμευση της Αριστεράς. Προχωράμε σε περισσότερο καλύτερο δημόσιο σχολείο», έγραψε στο Twitter η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.