17.06.2019    20:58

Ο Banksy τεμάχισε γνήσιο αντίγραφο του Balloon Girl μόλις δημοπρατήθηκε για 1 εκ.

Ο καλλιτέχνης από το Μπρίστολ που με την τέχνη του ψέγει την σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα και περνάει μηνύματα ουμανισμού και όχι μόνο, φύλαγε μια έκπληξη αντάξια της ιδιοφυΐας του!

Γνήσιο αντίγραφο, του «Balloon Girl» που σχεδιάστηκε το 2002 σε τοίχο μαγαζιού στο Σόρντιτς, δημοπρατήθηκε από τον οίκο Sotheby’s και πωλήθηκε έναντι 1 εκατομμυρίου λιρών. Ο Banksy το 2015 σχεδίασε παραλλαγή του Κοριτσιού με το Μπαλόνι και το αφιέρωσε στους Σύρους πρόσφυγες γράφοντας δίπλα σε αυτό το hashtag #WithSyria.

Στη δημοπρασία, μόλις ακούστηκε ο ήχος του σφυριού, ο πίνακας άρχισε να κατεβαίνει από το πλαίσιό του σε… κομμάτια. Ναι, σκίστηκε ενώ περνούσε μέσα από τεμαχιστή που βρισκόταν εντός του κάδρου. Αυτή ήταν η φάρσα του Banksy.

Το γνήσιο στένσιλ του καλλιτέχνη αφαιρέθηκε από τον τοίχο του μαγαζιού το 2014 προκειμένου να γίνει εκθεσιακό κομμάτι. Επειτα, πωλήθηκε και αυτό.

«Είναι αδιαμφισβήτητα ο μεγαλύτερος Βρετανός street artist και απόψε είδαμε ένα μικρό κομμάτι της ιδιοφυΐας του Banksy», δήλωσε ο Ευρωπαίος επικεφαλής σύγχρονης τέχνης της Sotheby’s, Alex Branczik.

Ο διάσημος καλλιτέχνης, με το άγνωστο πρόσωπο πάντως το διασκέδασε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

. «The urge to destroy is also a creative urge» – Picasso

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy) στις