20.10.2018    08:29

Ο Ridley Scott αντικατέστησε τον Spacey από την ταινία του για τον J. Paul Getty

To Χόλιγουντ γυρίζει την πλάτη στον Kevin Spacey. Ο ηθοποιός, μετά τις αποκαλύψεις για σεξουαλική παρενόχληση, «σβήστηκε» από την ταινία των 40 εκατομμυρίων δολαρίων, του Ridley Scott, μόλις έξι εβδομάδες πριν την επίσημε πρεμιέρα! Ο σκηνοθέτης του φιλμ «All The Money In The World» έδωσε εντολή να ξαναγυριστούν τα πλάνα του Spacey, από τον Christopher Plummer, ως J. Paul Getty.

Η ταινία είναι για την απαγωγή του John Paul Getty III. Ο J.P. Getty αρνήθηκε να καταβάλει τα λύτρα των 17 εκατομμυρίων δολαρίων όταν ο εγγονός του απήχθη στην Ιταλία στην ηλικία των 16 ετών, παρά το γεγονός ότι ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο την εποχή εκείνη.

Ισχυρίστηκε ότι αν θα πληρώσει τα λύτρα, τότε τα υπόλοιπα 14 εγγόνια του θα μπορούσαν επίσης να απαχθούν για τον ίδιο λόγο.
Η στάση του Getty ανάγκασε τη μητέρα του εγγονού του να συνεργαστεί με έναν πρώην διαπραγματευτή της CIA για να προσπαθήσει να σώσει τον γιο της.

Οι απαγωγείς έστειλαν το ακρωτηριασμένο δεξί αυτί του απαχθέντος  όσο και μια τούφα των μαλλιών του στην οικογένεια σε μια προσπάθεια να τους πείσουν να πληρώσουν τα λύτρα. Η μητέρα του και ο πατέρας του παιδιού, John Paul Getty Jr, τελικά έπεισαν τον γέροντα Getty, που υποδύεται στην ταινία ο Κέβιν Σπέισι, να πληρώσει λύτρα 2,9 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο νεαρός απελευθερώθηκε έπειτα από έξι μήνες σε βενζινάδικο στη Lauria, Potenza, στις 15 Δεκεμβρίου 1973. Κάποιοι τότε είπαν ότι η απαγωγή ήταν κόλπο του νεαρού για να αποσπάσει χρήματα από τον παππού του.