23.08.2019    13:16

Πέθανε ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος

Ένας από τους θεμελιωτές της σύγχρονης ακτοπλοΐας, ο Περικλής Παναγόπουλος έφυγε σήμερα στις έξι το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

Η οικογένεια του Περικλή Παναγόπουλου και η αγαπημένη του σύζυγος Κατερίνα, σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στα social media αναφέρουν:

«Μετά, από πολύχρονη μάχη, ξεκίνησε το τελευταίο του και μεγαλύτερο ταξίδι. Ολοκλήρωσε την επίγεια πορεία του, εν ειρήνη, στο σπίτι του, έχοντας, όπως επιθυμούσε στο πλευρό του, τη σύζυγό του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019 και θα ακολουθήσει η ταφή, στον Οικογενειακό τάφο, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών».

Tι είχε πει για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Ο γνωστός εφοπλιστής, Περικλής Παναγόπουλος, είχε απαχθεί στις 12 Ιανουαρίου 2009 και μίλησε στον ΑΝΤ1 για το σοκ της ομηρίας.

«Κρατήθηκε για πάρα πολύ χρόνο. Ευτυχώς μπόρεσε να αντέξει. Ο κ. Λεμπιδάκης φέρθηκε πάρα πολύ ορθά και νομίζω ότι του αξίζουν συγχαρητήρια, διότι κατόρθωσε να να ξεμπερδέψει από αυτήν τη μοναδική περιπέτεια», είπε χαρακτηριστικά.
Το 2017, τρία χρόνια μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας εξέδωσε την απόφαση του για το επονομαζόμενο συνδικάτο του εγκλήματος, το οποίο βαρύνεται με την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, στις 12 Ιανουαρίου 2009.

Για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου ένοχοι κρίθηκαν ο Παναγιώτης Βλαστός ως ηθικός αυτουργός και οι Απόστολος Πετράκης, Χαραλαμπος Μουστάκας ως φυσικοί αυτουργοί.