23.10.2018    03:10

Πανηγυρικό non paper Μαξίμου: Το ΕΣΡ βάζει «ταφόπλακα» στα περί απεριόριστων αδειών

Η γνωμοδότηση του ΕΣΡ για επτά τηλεοπτικές άδειες «βάζει “ταφόπλακα” στην άποψη της Νέας Δημοκρατίας και των λοιπών συνηγόρων των καναλαρχών περί δυνατότητας παροχής απεριόριστων αδειών», τονίζουν κυβερνητικές πηγές, απαντώντας σε ανακοίνωση της Ν.Δ. για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Στις 29 Μαρτίου 2016, ο αρχηγός της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε στη Βουλή: “Σταματήστε να θέλετε να δώσετε μόνο τέσσερις άδειες. Δεν βλέπετε πως αυτό το σχέδιο αναζωογονεί τη διαφθορά; Δώστε απεριόριστο αριθμό αδειών γιατί μόνο έτσι είναι δυνατό να θωρακιστεί η ελευθερία του λόγου, των μέσων και της δημοκρατίας”. Σήμερα, 6 Ιουλίου 2017, το ΕΣΡ -με τη γνωμοδότησή του- βάζει “ταφόπλακα” στην άποψη της Ν.Δ. και των λοιπών συνηγόρων των καναλαρχών περί δυνατότητας παροχής απεριόριστων αδειών”, επισημαίνουν οι κυβερνητικές πηγές.

«Περιμένουμε από την “ηχώ των καναλαρχών” να “καταδικάσει” την Ανεξάρτητη Αρχή, που “δεν θωρακίζει την ελευθερία του λόγου, των μέσων και της δημοκρατίας”. Μακάρι, οι φύλακες της ”αεροπειρατείας” να είχαν λίγη παραπάνω γνώση», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Νωρίτερα, δια της βουλευτού της Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου, η Ν.Δ. ανέφερε ότι έπεσε στο κενό το σχέδιο της κυβέρνησης για περιορισμό του πλουραλισμού, κάνοντας λόγο για «ταφόπλακα» στη μελέτη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας που προέβλεπε τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.