23.10.2019    17:17

Πανικός επικράτησε στον Πολωνικό Στρατό

Πανικός επικράτησε στις ένοπλες δυνάμεις της Πολωνίας όταν περίπου δέκα χιλιάδες στρατιώτες έλαβαν ένα μυστηριώδες τηλεφώνημα από τη Ρωσία. Οι πολωνικές αρχές διέταξαν έρευνα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση καθώς πρόκειται για ένα θέμα εθνικής ασφάλειας την ώρα μάλιστα που η χώρα του Βλαντιμίρ Πούτιν δείχνει στη Δύση πως έχει επεκτατικές διαθέσεις…

 «Κάποιος από τη Ρωσία τηλεφώνησε σε δέκα χιλιάδες στρατιώτες στην Πολωνία», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Πρόκειται για ζήτημα εθνικής ασφάλειας, έσπευσαν να υποστηρίξουν Πολωνοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι αν και επεσήμαναν πως, πιθανότατα επρόκειτο για μία κλήση για εμπορικούς λόγους. Όπως επισημαίνουν τα διεθνή ΜΜΕ, οι στρατιώτες δέχθηκαν την μυστηριώδη κλήση στο κινητό τους τηλέφωνο. Όλα τα τηλέφωνα των Πολωνών στρατιωτών ανήκουν στο δίκτυο «Plus».

O υπουργός Άμυνας της Πολωνίας, Τόμαζ Σιεμόνιακ, υποστήριξε χαρακτηριστικά πως, μέχρι αυτή την ώρα, είναι δύσκολο να πούμε αν το περιστατικό είναι κάτι σοβαρό ή όχι.

Οτιδήποτε έχει σχέση με τις ένοπλες δυνάμεις και τη Ρωσία είναι σήμα κινδύνου για τη Πολωνία, τη στιγμή που η χώρα έχει αυξήσει τις στρατιωτικές της δαπάνες και ζητά από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ να κρατήσει σκληρή γραμμή έναντι της Μόσχας.