23.10.2019    17:13

Πανό για τον Πολάκη έξω από το υπουργείο Υγείας: O κόσμος χάνεται και αυτός πλέκει…

Η κινητοποίηση της ομοσπονδίας περιλαμβάνει στάση εργασίας 10.00-15.00, ενώ εκτός από τη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας, ενώ αργότερα θα πραγματοποιήσουν πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, που όμως θα βρίσκεται στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη.

«Σαν είναι ο αργαλειός αργός, φταίει η υφάντρα. Εδώ ο κόσμος χάνεται στο ΕΣΥ και ο Πολάκης πλέκει».

Αυτό αναφέρει ένα από τα πανό που έχουν αναρτήσει στον «τοίχο» του υπουργείου Υγείας, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι έχτισαν την είσοδο του υπουργείου.

%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1%cf%823

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

• Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια, με εύκολη και καθολική πρόσβαση. Επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση
• Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
• Διατήρηση και επέκταση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας
• Κατάργηση Μνημονίων –ανάκτηση Μνημονιακών απωλειών.

ΠΟΕΔΗΝ: Συμβολική πράξη το χτίσιμο τοίχου

Ως συμβολική πράξη χαρακτήρισε το χτίσιμο τοίχου με τσιμεντόλιθους μπροστά από την είσοδο του υπουργείου ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός.

Ο ίδιος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξήγησε γιατί οι εργαζόμενοι προχώρησαν σ’ αυτήν την ομολογουμένως περίεργη διαμαρτυρία λέγοντας: «Είναι μια συμβολική κίνηση για να δείξουμε ότι οι αποφάσεις για την Υγεία λαμβάνονται στις Βρυξέλλες και όχι στην Ελλάδα. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις».

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ άρχισαν να χτίζουν αυτό τον συμβολικό τοίχο πριν ξημερώσει και τον ολοκλήρωσαν μετά τις 8.00 το πρωί. Παράλληλα, ανήρτησαν πανό με συνθήματα κατά όσων λαμβάνουν αποφάσεις καθ’ υπόδειξη των θεσμών, όπως υποστηρίζουν.