20.04.2018    10:04

Ο Παπαμιμίκος διεκδικεί την Προεδρία της ΝΔ – Παραιτείται από την ΚΕΦΕ

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος σύμφωνα με πληροφορίες, αμφισβητεί τη νομιμότητα ορισμού του Γιάννη Πλακιωτάκη και ενδέχεται να διεκδικήσει την αρχηγία της ΝΔ ως γραμματέας του κόμματος.

Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, και το άρθρο 10, παρ. 1, όπως ορίζεται από το καταστατικό της ΝΔ, «Πρόεδρος του Κόμματος είναι αυτός που εκλέγεται νόμιμα, με τον τρόπο που ορίζεται στο παρόν άρθρο.».Στο άρθρο 9, παρ. 2,υποπαρ. 8: «Μπορεί να ορίζει έναν ή περισσότερους Αντιπροέδρους του Κόμματος, στους οποίους μπορεί να αναθέτει την προσωρινή αναπλήρωσή του όταν κωλύεται, την εποπτεία και τον συντονισμό ειδικότερων τομέων ευθύνης που καθορίζει ο ίδιος, καθώς και κάθε άλλη, κατά την κρίση του, αρμοδιότητα.».

Παράλληλα, το άρθρο 10, παρ. 19 ορίζει ρητά ότι: «Ο απερχόμενος Πρόεδρος συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του έως την εκλογή του νέου Προέδρου. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, καθήκοντα Προέδρου ασκεί προσωρινά ο Αντιπρόεδρος. Επί περισσότερων Αντιπροέδρων, τηρείται η τάξη ορισμού τους ή, επί ταυτόχρονου ορισμού, η αρχαιότητά τους σε κοινοβουλευτική θητεία. Εάν δεν υπάρχουν ή κωλύονται οι Αντιπρόεδροι, καθήκοντα Προέδρου ασκεί προσωρινά ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, οπότε εφαρμόζεται η διάταξη του τελευταίου εδαφίου της § 9 του παρόντος άρθρου».

Ο κ. Παπαμιμίκος, νωρίτερα σημείωσε ότι προέχει η ενότητα, η αποφόρτιση του κλίματος και η γρήγορη ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής προέδρου, ενώ συμπλήρωσε ότι από δω και στο εξής κωλύεται να προεδρεύει της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Ν.Δ, δηλώνοντας εμμέσως την παραίτησή του από την προεδρία της ΚΕΦΕ. Πάντως δεν έκανε καμία αναφορά σε ενδεχόμενο παραίτησής του από τη θέση του Γραμματέα του κόμματος.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπαμιμίκου:

«Θέλω για ακόμα μια φορά, να ζητήσω μια μεγάλη, πραγματική συγγνώμη από τα στελέχη, από τα μέλη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας, για την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής, εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος.

Σε αυτό το σημείο, θέλω να δηλώσω πως αναλαμβάνω το μερίδιο της πολιτικής ευθύνης, που μου αναλογεί.

Αυτό που προέχει είναι η ενότητα της Παράταξης μας, είναι η αποφόρτιση του κακού κλίματος και βεβαίως η γρήγορη ολοκλήρωση των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος θέλω να δηλώσω πως, από εδώ και στο εξής, κωλύομαι να προεδρεύω της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.»