05.12.2019    18:47

Παραιτήθηκε από τη ΔΕΗ ο Μανόλης Παναγιωτάκης – Η επιχείρηση κόβει το ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ υπέβαλε στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη ο Μανόλης Παναγιωτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από αίτημα του κ. Χατζηδάκη, ο κ. Παναγιωτάκης θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα μέχρι να οριστεί ο αντικαταστάτης του.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Παναγιωτάκης ενημέρωσε τον αρμόδιο υπουργό για την κατάσταση της επιχείρησης και έθεσε στη διάθεση του υπουργού την παραίτησή του «για να διευκολύνει την κυβέρνηση στην άσκηση της πολιτικής της».

Ο κ. Χατζηδάκης, όπως έγινε γνωστό, ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτάκη για τις προσπάθειες που κατέβαλε τα τελευταία χρόνια στη ΔΕΗ, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των δανειστών για τη μείωση του μεριδίου της επιχείρησης στην αγορά χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα.

Ο κ. Παναγιωτάκης δεσμεύτηκε για τη στενή παρακολούθηση όλων των θεμάτων και τη συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε σχέση με τα άμεσης προτεραιότητας ζητήματα της ΔΕΗ.

Κόβει το ρεύμα στα νοικοκυριά

Στο μεταξύ η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά που απώλεσαν τη ρύθμιση για αντικειμενικούς λόγους – καθυστέρηση πληρωμής λογαριασμού λόγω μη καταβολής εγκαίρως μισθού κ.ά. – με αποτέλεσμα να προκαλείται σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση, αν δεν θέλει να χρεωθεί τις αστοχίες της αριστεράς.