19.01.2018    01:56

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες – Άνοιξε ο Προμαχώνας

Παραμένουν στις θέσεις και στα μπλόκα τους οι αγρότες, οι οποίοι ετοιμάζονται για τη  μεγάλη κάθοδο τους στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή. Τα Τέμπη είναι κλειστά επ’αόριστον,  από χθες το βράδυ άνοιξε το τελωνείο του Προμαχώνα ενώ  παραμένουν τα δεκάδες μπλόκα ανά την Ελλάδα.
Ωστόσο, οι αγρότες ετοιμάζονται για την κάθοδο τους στην Αθήνα μεθαύριο Παρασκευή ενώ σήμερα το πρωί η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων των αγροτών θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ με θέμα «Γιατί ερχόμαστε στην Αθήνα, τι διεκδικούμε και γιατί».
«Εμείς, κατεβαίνουμε στην Αθήνα στο πλαίσιο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων μας. Τα προβλήματα μας είναι προβλήματα επιβίωσης και τα αιτήματα μας πρέπει να ικανοποιηθούν αν θέλουν να παραμείνουμε στα χωράφια μας.  Ζητάμε από την κυβέρνηση πολιτική λύση και όχι καταστολή και ποινικοποίηση του αγώνα μας.
Με αυτή την έννοια, εμείς δηλώνουμε ότι και θα πραγματοποιηθεί η κάθοδος μας στην Αθήνα και θα διαδηλώσουμε στο Σύνταγμα μαζί με το λαό των Αθηνών και για να εκφράσει την συμπαράσταση του στον αγώνα μας, αλλά και για να παλέψουμε μαζί, αφού το αίτημα για απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού είναι κοινό και ο κοινός αγώνας θα είναι και πιο αποτελεσματικός.
Δηλώνουμε προς την κυβέρνηση ότι δεν θα αποχωρήσουμε με άδεια χέρια» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.
Από την πλευρά τους κυβέρνηση και αστυνομία διαμηνύουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας τρακτέρ.
Για αυτό τον λόγο και ο σχεδιασμός της αστυνομίας προβλέπει να στηθούν μπλόκα της αστυνομίας σε πολλά σημεία – εισόδους στην Αττική ενώ θα έχουν αναπτυχθεί και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.