24.06.2019    17:33

Παυλόπουλος: Είναι άδικο να κατηγορείται η Ελλάδα για το προσφυγικό

Η προσφυγική κρίση βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά την οποία ο Προκόπης Παυλόπουλος χαρακτήρισε ως “εξαιρετικά άδικο” να υφίσταται η Ελλάδα κριτική για το προσφυγικό.

“Είναι εξαιρετικά άδικο να υφίστανται η Ελλάδα και ο λαός της – με τόσες θυσίες που έχει κάνει _ κριτική, από ορισμένους μεμονωμένους, ευτυχώς, εταίρους. Ευτυχώς, και πάλι, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αντιλαμβάνονται την τεράστια προσπάθεια του ελληνικού λαού, το τονίζω”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το οικονομικό πρόβλημα και το προσφυγικό, είναι δύο εξαιρετικά επικίνδυνα πολιτικά βαρομετρικά χαμηλά, πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος, κάνοντας λόγο για δύο υπαρξιακά για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και για τον τόπο μας ζητήματα.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε την ανησυχία του για τα “τραγικά λάθη” που έχει κάνει η κυβέρνηση αναφορικά με την προσφυγική κρίση, ενώ κατέθεσε πρόταση δέκα σημείων του “Ποταμιού” για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

“Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να υποστείλουμε την σημαία της κριτικής, αν και η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να δουλέψουμε όλοι μαζί για να λύσουμε αυτό το πολύ μεγάλο πρόβλημα που μπορεί να γίνει και θετική πρόκληση για την χώρα, αν δουλέψουμε σωστά”, τόνισε ο επικεφαλής του “Ποταμιού”.