19.03.2018    16:31

Τουλάχιστον πέντε τραυματίες σε επεισόδια έξω από συμβολαιογραφείο στην Θεμιστοκλέους

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και συγκεντρωμένων που διαμαρτύρονταν κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Θεμιστοκλέους. Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ έγιναν και προσαγωγές.

Ένας από τους τραυματίες είναι φωτογράφος που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πέντε προσαγωγές.

Η ένταση κλιμακώθηκε λίγο μετά τις 15.00, ενώ οι συγκεντρωμένοι πέταξαν και αυγά.

Την κινητοποίηση πραγματοποιούν μέλη της Λαϊκής Ενότητας και του ΕΠΑΜ αντιδρώντας στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» πραγματοποιεί συγκέντρωση έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Μπόταση, ενώ στο σημείο έχουν φτάσει αστυνομικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, προσπαθώντας να διακιολογηθεί δίνοντας διευκρινίσεις ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, για τους σημερινούς πλειστηριασμούς στο κέντρο της Αθήνας στην περιοχή της Σόλωνος και σε σχέση με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συλλογικοτήτων.

«Πρόκειται για τέσσερις πλειστηριασμούς που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν σήμερα σε συμβολαιογράφο στην εν λόγω περιοχή και οι οποίοι αφορούν οφειλές από επιχειρηματικά δάνεια υψηλότερων των 200.000 ευρώ (800.000, 420.000, 222.000 και 225.000). Επίσης, ένας και μόνο πλειστηριασμός αφορά οίκημα, το οποίο βρίσκεται στον Κορυδαλλό και δεν είναι η πρώτη κατοικία του οφειλέτη, ο οποίος διαμένει στη Βούλα Αττικής. Οι υπόλοιποι τρεις πλειστηριασμοί αφορούν υπόγεια κτίσματα και αγροτεμάχια, τα οποία επίσης δεν αποτελούν πρώτη κατοικία των οφειλετών» τονίζεται συγκεκριμένα.