24.06.2019    23:35

Πληροφορίες για συνάντηση Πούτιν – Τσίπρα στις 12 Δεκεμβρίου

Στις 12 Δεκεμβρίου αναμένεται να μεταβεί ο Eλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην Ρωσία για να συναντηθεί με τον ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Sputnik «η προκαταρκτική ημερομηνία της επίσκεψης έχει τεθεί για τις 12 Δεκεμβρίου και ο Έλληνας πρωθυπουργός ελπίζει σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν».

Μάλιστα, η ίδια πηγή προσέθεσε ότι η συνεδρίαση της ελληνο-ρωσικής επιτροπής συνεργασίας για ζητήματα Οικονομίας, Βιομηχανίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας έχει προγραμματιστεί για τις 5 Δεκεμβρίου. «Μία σειρά από σχέδια συνεργασίας σε διαφορετικους τομείς της οικονομίας έχουν προσδιοριστεί και θα συζητηθούν» ανέφερε η πηγή.

Να σημειωθεί ότι η επικείμενη συνάντηση του Eλληνα πρωθυπουργού με τον ρώσο πρόεδρο κρίνεται μείζονος σημασίας, αφού αναμένεται να καταβληθεί προσπάθεια εξομάλυνσης των  διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών, οι οποίες είχαν πληγεί από τις αποκαλύψεις για παρέμβαση ρώσων στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας και οξύνθηκαν με τις εκατέρωθεν απελάσεις διπλωματών που ακολούθησαν.