12.12.2019    03:22

Ποιος λέει ότι γίνονται διεργασίες για οικουμενική

Στο παρασκήνιο γίνονται διεργασίες για οικουμενική κυβέρνηση, ανέφερε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε, μιλώντας σήμερα  στο Realfm.
Ο ίδιος τόνισε ότι βλέπει σαν ενδεχόμενο την οικουμενική, προσθέτοντας «εδώ έχουν »λυσσάξει» για οικουμενική κυβέρνηση ο κ. Λεβέντης και πρόσφατα η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης.
Προτάσεις επί προτάσεων.
Μέχρι πρόταση για οικουμενικό μνημονιακό πρωθυπουργό ακούμε». lafazanis
Κληθείς να απαντήσει στο ότι η κυβέρνηση απορρίπτει  την οικουμενική και τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, όσο  και ο ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι δεν συζητάνε καν το θέμα αυτό, ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε πως «βεβαίως έτσι λένε, διότι μέχρι να πουν το ΝΑΙ σε μια τέτοια κυβέρνηση, θα αρνούνται τη δυνατότητα και την πιθανότητα να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση.
Αυτό είναι προφανές.
Από κει πέρα όμως στο παρασκήνιο γίνονται διεργασίες για οικουμενική.
Οι πιέσεις από το ευρωπαϊκό κατεστημένο σε αυτήν την κατεύθυνση είναι ισχυρότατες, διότι πιστεύουν ότι με την οικουμενική μπορεί να διασωθεί το μνημονιακό πρόγραμμα και να μπορέσει με περισσότερες δυνάμεις, ίσως, να εφαρμοστεί.
Εγώ δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.
Διότι το πρόβλημα για τη χώρα είναι το μνημόνιο και όχι πόσοι θα επιχειρήσουν μαζί να το εφαρμόσουν.
Από εκεί και πέρα η καλύτερη λύση για τη χώρα θα ήταν οι εκλογές.
Εμείς είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που δεν φοβόμαστε τις εκλογές.
Θα έλεγα μάλιστα ότι τις θέλουμε τις εκλογές, για να μπόρεσε να γίνει ένα σημαντικό βήμα για να γκρεμιστεί το μνημονιακό μπλοκ και να απαλλαγεί η χώρα μας από τα μνημόνια.
Δεν μπορεί να υπάρξει θετική διέξοδος για την Ελλάδα με τις μνημονιακές πολιτικές.
Είναι αδύνατον αυτό».
Επιπλέον, ο κ.Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι τα αδιέξοδα για την κυβέρνηση και κυρίως για τον τόπο είναι τεράστια, λόγω των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται.
Όπως είπε, «η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει και να εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο και τα μέτρα του τρίτου μνημονίου, ιδιαίτερα όσον αφορά το ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Αυτά δεν πρόκειται να περάσουν.
Έχουν απέναντι τους ένα κοινωνικό τείχος»
Μεταξύ άλλων, ο  επικεφαλής της ΛΑ.Ε, ανέφερε ότι περιοδείες που κάνει και οι συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση με προεκλογική προετοιμασία, καθώς γίνονταν έτσι και αλλιώς.