16.02.2019    18:37

Πουλήθηκε Patek Philippe στο ποσό-ρεκόρ των 3,88 εκατ. δολαρίων!

Αντί 3,9 εκατ. δολαρίων (περίπου 3,5 εκατ. ευρώ) πωλήθηκε ένα μοναδικό vintage ρολόι χειρός, σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Γενεύη.

Κατά τον οίκο, η τιμή πώλησης συνιστά παγκόσμιο ρεκόρ για ρολόι αυτού του είδους.

Κατασκευασμένο το 1952 με την υπογραφή του Patek Philippe, το ρολόι πουλήθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα από το κατάστημα πολυτελών ειδών Asprey’s στο Λονδίνο. Το «The Asprey» ήταν ο «αστέρας» μεταξύ των 250 ρολογιών χειρός και τσέπης, μεταξύ αυτών από τους οίκους Cartier, Rolex και Vacheron Constantin, που δημοπρατήθηκαν.

Το ρολόι διαθέτει δερμάτινο καφέ λουρί και, μεταξύ άλλων, απεικονίζει τις φάσεις της Σελήνης. Ο αρχικός ιδιοκτήτης του, τα αρχικά του οποίου (R.C.) είναι χαραγμένα στην κασετίνα του ρολογιού, το έλαβε πιθανώς ως δώρο για τα 21α γενέθλιά του.

Ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης του, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του, το αγόρασε σε δημοπρασία το 2006 έναντι 2,2 εκατ. δολαρίων.

Η ταυτότητα του αγοραστή και νέου του ιδιοκτήτη δεν έχει αποκαλυφθεί προς το παρόν, ωστόσο σύμφωνα με το Reuters, το πρόσωπου που υπέβαλε τις προσφορές για λογαριασμό του ήταν μια νεαρή Ασιάτισσα με σκισμένο τζιν, η οποία καθόταν στην τελευταία σειρά της αίθουσας δημοπρασιών και μιλούσε κινέζικα στο κινητό τηλέφωνό της.