23.03.2019    13:22

Πρωτοφανείς εικόνες για καλοκαίρι: Στα λευκά το Μέτσοβο από τη χαλαζόπτωση – Βούλωσαν τα φρεάτια στη Θεσσαλονίκη – Πολλές ζημιές στις Σέρρες (εικόνες & video)

Ισχυρή βροχόπτωση πλήττει εδώ και αρκετή ώρα την πόλη της Λάρισας. Η νεροποντή συνοδεύεται από αστραπές και κεραυνούς.

Η νεροποντή έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα σε δρόμους της πόλης οι οποίοι έχουν γίνει αδιάβατοι.

Εν τω μεταξύ, υπήρξαν κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας για πλημμυρισμένα υπόγεια, κυρίως από φρεάτια.

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που έπληξε το μεσημέρι της Κυριακής τη Θεσσαλονίκη.

Η κακοκαιρία προκάλεσε συσσώρευση υδάτων σε δρόμους της Καλαμαριάς, όπως φαίνεται και στα βίντεο που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr.

Όπως αναφέρει ο αναγνώστης, από τη βροχόπτωση, βούλωσαν πολλά φρεάτια.

Δείτε τα βίντεο:

Πολλές ζημιές από την ισχυρή βροχόπτωση στις Σέρρες 

Εικόνες που παραπέμπουν σε φθινόπωρο ή ακόμη και χειμώνα παρατηρούνται σε πολλές περιοχές στις Σέρρες, που πλήττονται από ισχυρή βροχόπτώση.

Σε ορισμένες περιοχές, όπως το χωριό Χριστός αλλά και την Αναγέννηση, τα προβλήματα είναι πολύ έντονα. Αυλές σπιτιών, δρόμοι και χωράφια μετατράπηκαν σε λίμνη, με τις ζημιές που έχουν προκληθεί, να είναι τεράστιες.

Στο χωριό Χριστός βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Γιάννης Γάτσιος, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να προβεί η υπηρεσία σε ενέργειες που θα απομακρύνουν τα όμβρια ύδατα.

Το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να εξασθενίσει από το βράδυ της Δευτέρας σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες από το infonews24.gr

Στα λευκά το Μέτσοβο από τη χαλαζόπτωση 

Δυνατό μπουρίνι συνοδευόμενο από χαλαζόπτωση έπληξε το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και αρκετές περιοχές πέριξ αυτού, προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες, όπως στο χωριό Ζωτικό .

Σφοδρές καταιγίδες και έντονες χαλαζοπτώσεις έπληξαν και τα ορεινά του νομού Ιωαννίνων ,τμήμα της περιοχής του Ζαγορίου και της Λάκκας Σουλίου με τα σοβαρότερα όμως προβλήματα να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στο Μέτσοβο.

Από τη σφοδρή χαλαζόπτωση ,άσπρισαν οι στέγες και οι κήποι των σπιτιών ,με τους κατοίκους να βρίσκονται αντιμέτωποι με ανυπολόγιστες ζημιές στις καλλιέργειές τους, ενώ σημαντικά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και σε αρκετούς δρόμους μέσα στο χωριό .

Τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκονται ήδη κατά μήκος του ορεινού οδικού επαρχιακού δικτύου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ,το συντομότερο δυνατόν.