20.02.2019    08:31

Πρόεδρος κυπριακής Βουλής κατά Νότη: Ρεσιτάλ ρατσισμού με τσίχλα και κομπολόι (βίντεο)

«Δεν είναι πρόσφυγες, είναι ριψάσπιδες. Αυτοί οι άνθρωποι έρχονται με πορτοφόλια γεμάτα με 500ρικα» δήλωσε ο τραγουδιστής για τους πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα .
Με ένα καυστικό σχόλιο στο Tweeter σχολίασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου τη συνέντευξη του Νότη Σφακιανάκη που προβλήθηκε χθες από το ΡΙΚ στην εκπομπή Τετ α τετ με τον δημοσιογράφο Τάσο Τρύφωνος. Ο κ. Ομήρου έγραψε: «Ρεσιτάλ ξενοφοβίας και ρατσισμού από το Σφακιανάκη στο ΡΙΚ. Με τσίχλα και κομπολόι. Και εις ανώτερα!».

omiriou-antidrasi-simera

Την αντίθεση του στην προβολή της εκπομπής είχε εκφράσει και το μέλος του ΔΣ του ΡΙΚ Χαράλαμπος Χρυσοστόμου, λέγοντας για βάναυση πρόκληση. Ο  κ. Χρυσοστόμου ανέφερε πως η μη προβολή ρατσιστικών απόψεων δε είναι λογοκρισία αλλά υποχρέωση στη βάση ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Επίσης το μεγαλύτερο κόμμα της  αντιπολίτευσης το ΑΚΕΛ είχε καλέσει το ΡΙΚ να μην προβάλλει την συνέντευξη Σφακιανάκη.
Ο Νότης Σφακιανάκης στη συνέντευξη του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εγώ με τους μετανάστες δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Δεν ήταν λαθρομετανάστες (οι  Έλληνες που είχαν μετοικήσει σε άλλες χώρες όπως και ο ίδιος). Ήταν μετανάστες που είχαν πάρει άδεια στη χώρα που πήγαιναν όπως η μητέρα μου κι εγώ». Και συνέχισε αναφερόμενος στους Σύρους: «Εδώ πέρα το κόλπο είναι στημένο, και ήρθαν ορδές ανθρώπων που βιάζουν την πατρίδα μας. Δεν είναι πρόσφυγες, είναι ριψάσπιδες. Δεν τους επετέθη καμία άλλη χώρα, ένας ξένος λαός. Έφυγαν από την πατρίδα τους που έχει εμφύλιο πόλεμο. Και μην ξεχνάς ότι αυτοί οι άνθρωποι έρχονται με πορτοφόλια γεμάτα με 500ρικα. Είναι απίστευτο αυτό που είδα». Όταν ο δημοσιογράφος του είπε για τα μωρά που κουβαλούν μαζί τους σε άθλιες συνθήκες, απάντησε: «Τα μωρά τι; Αφού η μάνα τους έχει ένα πορτοφόλι γεμάτο! Τι θα πει τα μωρά; Δεν καταλαβαίνω, δεν θέλω να καταλάβω και δεν με ενδιαφέρει να καταλάβω τη γνώμη των άλλων η οποία είναι και λανθασμένη.»