23.09.2019    13:11

Πρόκληση από την υπουργό Άμυνας της ΠΓΔΜ: Σταματήστε να τραγουδάτε το «Μακεδονία ξακουστή»

H υπουργός Aμυνας της ΠΓΔΜ Ραντμίλα Σεκερίνσκα προχώρησε σε πρωτοφανή πρόκληση απέναντι στη χώρα μας, ζητώντας να σταματήσουν οι Ελληνες να τραγουδούν τον ύμνο της Μακεδονίας και να φωνάζουν συνθήματα όπως «η Μακεδονία είναι Ελληνική»!

Στον απόηχο της αποβολής μαθητών στον Γέρακα επειδή τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή» και αποβλήθηκαν, η Ραντμίλα Σεκερίνσκα δήλωσε, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Star, πως τέτοια συνθήματα δεν κινούνται στο πνεύμα της φιλίας των δύο χωρών, και έκανε επίσης λόγο για «δυνάμεις που αντιτίθενται στην περιφερειακή συμφιλίωση και οι οποίες θα συνεχίσουν να δοκιμάζουν τα Βαλκάνια».

«Αυτό που συνέβη στην Ελλάδα δεν είναι στο πνεύμα της φιλίας, δεν είναι στο πνεύμα της δημιουργίας καλών σχέσεων γειτονίας. Υπάρχουν οργανωμένες ομάδες που αντιτίθενται στο νέο πνεύμα που θέλουμε να επικρατήσει στην περιοχή» δήλωσε η Ραντμίλα Σεκερίνσκα, αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Αμυνας της ΠΓΔΜ.

Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός Αμυνας της ΠΓΔΜ εκθείασε τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι δείχνει τον σωστό τρόπο για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.