16.07.2018    21:20

Πρώτος – πρώτος υπέγραψε ο Παππάς το χαράτσι και τώρα ζητά να… επανεξεταστεί!

Την επανεξέταση μιας τροπολογίας, την οποία πριν από λίγες ημέρες ο ίδιος υπέγραψε, ζητά με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την τροπολογία, σύμφωνα με την οποία επιβάλλεται εφάπαξ «εύλογη αμοιβή» 2% στις συσκευές υπέρ των δικαιούχων πνευματικών έργων σε όλα τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα (smartphones), στα tablets και στους φορητούς και επιτραπέζιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (Η/Υ).

«Η επιβολή του τέλους του 2% σε τάμπλετ/κινητά πρέπει να επανεξεταστεί» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και προσθέτει:

«Είναι σημαντικό να υπάρχει εύλογο τίμημα για τα πνευματικά δικαιώματα αλλά χωρίς να προκαλούνται επιπλέον αχρείαστα προβλήματα ιδίως σε μία περίοδο που θέλουμε ο κόσμος να εξοικειωθεί με τις νέες τεχνολογίες» .

Η επίμαχη τροπολογία ωστόσο, η οποία κατατέθηκε στις 11 Μαΐου 2018, φέρει την υπογραφή του Νίκου Παππά και μάλιστα πρώτη, ενώ ακολουθούν εκείνη του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και της υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου.