15.10.2018    23:28

Και νέοι πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες – Τρεις αστυνομικοί τραυματίες (εικόνες)

Πυροβολισμοί ακούστηκαν για ακόμα μία φορά στις Βρυξέλλες, δύο περίπου ώρες μετά την έφοδο των αρχών σε κατοικία, στο πλαίσιο επιχείρησης που σχετίζεται με τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Πάνοπλοι Βέλγοι αστυνομικοί, με τη συνδρομή Γάλλων συναδέλφων τους, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη ενός ή περισσότερων ενόπλων που άνοιξαν νωρίτερα πυρ, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τρεις αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της εφόδου.

Νωρίτερα, σήμανε συναγερμός στις Βρυξέλλες ύστερα από «βροχή» πυροβολισμών που ακολούθησε την έφοδο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Βελγίου σε σπίτι στο προάστιο Forest.

Από τους πυροβολισμούς, τρεις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τις βελγικές αρχές, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό τουλάχιστον δύο ενόπλων.


vrikseles pirovolismoi (2)

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο άνδρες με όπλα καλάσνικοφ, οι οποίοι δεν αποκλείεται να έχουν σχέση με το μακελειό της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, όταν 130 άνθρωποι σκοτώθηκαν από σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η αστυνομία έχει μπλοκάρει δρόμους στο νότιο αυτό προάστιο, ενώ σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, περίπου 30 άνθρωποι που εργάζονται σε γειτονική εταιρεία έχουν αποκλειστεί στα γραφεία της εταιρείας με οδηγία να μην φύγουν από το κτίριο.

vrikseles pirovolismoi (1)

Ο Δήμαρχος του Forest επιβεβαίωσε την ευρεία αστυνομική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά τόνισε ότι ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των υπόπτων που αναζητούνται

Σημαντική θεωρείται και η περιοχή στην οποία εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια, καθώς το Forest βρίσκεται κοντά στην πόλη Molenbeek, όπου εντοπίστηκαν διαμερίσματα, στα οποία διέμεναν ύποπτοι για τις επιθέσεις στο Παρίσι.