19.03.2018    16:29

Πως διακαιολόγησε ο Τζανακόπουλος τις σχέσεις κυβέρνησης – Σαββίδη

Να δικαιολογήσει τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον Ιβάν Σαββίδη επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αρνούμενος παράλληλα να δεχτεί ότι η επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ βλάπτει τις ομάδες που ήταν νομοταγείς.

Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να διευκολύνει το «πάγωμα» του προστίμου που έχει επιβληθεί στη ΣΕΚΑΠ ήταν «ορθή» καθώς αποσκοπούσε στο να προστατευθούν οι εργαζόμενοι της καπνοβιομηχανίας. Προσέθεσε ότι η ποινή αφορούσε ενέργειες παλαιότερων διοικήσεων.

Σημείωσε ότι η ελληνική ιθαγένεια δόθηκε στον κ. Σαββίδη επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, ενώ τότε έγινε και η επένδυση Σαββίδη στη ΣΕΚΑΠ, με στόχο να αποτραπεί η αγορά της επιχείρησης από τούρκος επενδυτές.

Ο κ. Τζανακόπουλος παραδέχτηκε ότι η εισβολή του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας εξέθεσε την χώρα στο εξωτερικό, κάνοντας λόγο για καταδικαστέα ενέργεια, όμως προσπάθησε να θέσει τη συμπεριφορά του προέδρου του ΠΑΟΚ σε ένα ευρύτερο πλαίσιο χρόνιας παραβατικότητας στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Τα γεγονότα της Τούμπας ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», είπε. «Δεν είναι χθεσινό το πρόβλημα».

Ο κ. Τζανακόπουλος αρνήθηκε πάντως ότι η απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος πλήττει ομάδες που σέβονται τους κανόνες, λέγοντας γενικά πως υπάρχουν ΠΑΕ που δεν φαίνονται διατεθειμένες να συμβάλλουν στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου.

Υποστήριξε δε ότι η κυβέρνηση δεν έχει προνομιακές σχέσεις με οποιαδήποτε ομάδα.

Τέλος, ο κ. Τζανακόπουλος επαναβεβαίωσε πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να λάβει δύσκολες αποφάσεις για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο ποδοσφαιρικού Grexit.