16.02.2019    14:36

Σάουθγκεϊτ: Δεν ξέρουμε πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε

«Το ποδόσφαιρο επιστρέφει στο σπίτι του; Είναι ένα τραγούδι που για 20 χρόνια δεν είχα τη δύναμη να ακούσω, αλλά τώρα είμαστε ένα βήμα πριν από μια ιστορική έκπληξη, με μια νεανική ομάδα και δεν ξέρουμε πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε».

Πριν τον ημιτελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο εναντίον της Κροατίας ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουγκεϊτ, θυμήθηκε έναν άλλο ημιτελικό, εκείνον στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πριν από 22 χρόνια, όταν οι Άγγλοι έπαιζαν στην έδρα τους κι εκείνος αστόχησε στο καθοριστικό πέναλτι εναντίον της Γερμανίας.

Μεταξύ της Αγγλίας που ονειρεύεται να επαναλάβει το θρίαμβο του 1966 και του τελικού παρεμβάλλεται η Κροατία. «Μια μικρή χώρα, η οποία όμως παρήγαγε ένα απίστευτο αριθμό ποδοσφαιρικού ταλέντου. Για εμάς θα είναι μια σκληρή δοκιμασία, αλλά σε έναν ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι», επισήμανε ο Σάουθγκεϊτ.

Η Αγγλία μπορεί να τα καταφέρει, εξήγησε ο προπονητής της, επειδή «κάποιες φορές πρέπει να περάσεις δύσκολες στιγμές πριν να ζήσεις άλλες συναρπαστικές. Η Αγγλία υπέφερε πολύ πριν από δύο χρόνια (αποκλείστηκε από την Ισλανδία στο EURO 2016), αλλά τώρα έχει ανακάμψει και έφτασε ως εδώ».