20.01.2019    14:06

Σβίγκου: Στελέχη της ΝΔ λένε ευθαρσώς ότι πρέπει να μπουν ιδιώτες στην καθαριότητα

«Για τους συμβασιούχους αναζητείται εκείνη η λύση η οποία θα κινείται στα όρια του νόμου και του Συντάγματος, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα ως προς την εφαρμογή της – αυτή είναι η πρόθεση των συναρμόδιων υπουργείων», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Η ίδια επισήμανε ότι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας λένε ευθαρσώς ότι πρέπει να μπουν ιδιώτες στην καθαριότητα, ενώ η εμπειρία έχει δείξει ότι, όπου καταργήθηκαν εργολαβίες με ιδιώτες, τελικά το όφελος για το Δημόσιο ήταν πολλαπλάσιο και παρατήρησε: «Η λύση που θα προκριθεί και η οποία θα απαντάει στο ζήτημα αυτών των ανθρώπων των οποίων διεκόπη βίαια η εργασιακή τους σχέση, πρέπει να κινείται στα όρια που προσδιορίζει ο νόμος και το Σύνταγμα. Πρέπει να τονίσουμε καταρχήν ότι δεν είναι αποτέλεσμα κυβερνητικής απόφασης η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αυτοί οι συμβασιούχοι.

Είναι αποτέλεσμα δικαστικής απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει δύο πράγματα: Το πρώτο είναι ότι θα παρέμβει σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων τους και το δεύτερο είναι ότι θα προσπαθήσει να δώσει λύση που θα καλύπτει τους εργαζόμενους αυτούς ώστε να μην επέλθει αυτό το οποίο πολλοί ενδεχομένως θα ήθελαν για να μπουν ιδιώτες στην αποκομιδή των σκουπιδιών».