16.02.2019    14:42

Σε οριακή κατάσταση οι ΑΝΕΛ – Μετά την ΚΟ του κόμματος οι δηλωσεις Καμμένου

Έντονη κινητικότητα και προβληματισμός παρατηρείται στους ΑΝΕΛ στον απόηχο των δηλώσεων Σγουρίδη, ο οποίος υποστήριξε ότι συζητήθηκαν σε «πηγαδάκι» στην Κοινοβουλευτική Ομιλία των ΑΝΕΛ το θέμα των οικονομικών ανταλλαγμάτων με τη συμφωνία για το Σκοπιανό.

Αν και αρχικα είχε ανακοινωθεί ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος θα προχωρούσε σε δηλώσεις στις 12:30 μετά το μεσημέρι στο περιστύλιο της Βουλής, έγινε γνωστό ότι οι δηλώσεις μετατίθενται για μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ.

Εκτιμάται ότι ο κ.Καμμένος θα επιχειρήσει να βάλει μια και καλή τέλος στις πληροφορίες και στη σεναριολογία που έχει κορυφωθεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το ότι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ συζήτησαν και έβαλαν «στο ζύγι» τα ανταλλάγματα για την οικονομία και για το χρέος και τη συμφωνία με το Σκοπιανό.

Σημειώνεται ότι πρώτος τις αποκαλύψεις αυτές είχε κάνει ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Δ. Καμμένος λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης και της διαγραφής του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Οι ΑΝΕΛ μετά και την υπογραφή της συμφωνίας για το Σκοπιανό είναι πραγματικά σε οριακή κατάσταση. Το επιβεβαιώνει όχι μόνο η διαγραφή του Δ. Καμμένου και η αποχώρηση κορυφαίων στελεχών, με ηχηρότερη την περίπτωση της μέχρι πρότινος εκπροσώπου τύπουο Μανταλένας Παπαδοπούλου (σε δηλώσεις της είχε χαρακτηρίσει κατάπτυστη τη συμφωνία) αλλά και οι αποδοκιμασίες που δέχονται στελέχη και βουλευτές του κόμματος ανά την Ελλάδα κατόπιν της συμφωνίας για το Σκοπιανό.
Απέναντι σε αυτήν την κλιμακούμενη «επίθεση», οι ΑΝΕΛ έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια τις τελευταίες ώρες να στείλουν το μήνυμα ότι η καταψήφιση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, δεν σημαίνει και υπερψήφιση της συμφωνίας για το Σκοπιανό.
Για αυτό άλλωστε και στις δηλώσεις τους όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ υπογραμμίζουν πως όταν έρθει η συμφωνία για το Σκοπιανό προς κύρωση στη Βουλή, θα την καταψηφίσουν.
Άλλωστε αυτή είναι και η τελευταία γραμμή άμυνας που έχει απομείνει στους ΑΝΕΛ προκειμένου να διαφυλάξουν την πολιτική τους αξιοπιστία και να μην υπογράψουν την πολιτική τους «εξαφάνιση».