18.07.2018    02:18

Σε τι συμφώνησαν Μητσοτάκης – Τζιτζικώστας (video)

Συμφωνία απόψεων για Κυριάκο Μητσοτάκη και Απόστολο Τζιτζικώστα, σχετικά με την επίρριψη των ευθυνών στον Προκόπη Παυλόπουλο τα περιστατικά του Δεκεμβρίου του 2008, γεγονός το οποίο δεν αποτελεί επίθεση μόνο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και στην καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ…

Ο  ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, επανήλθε στις πρωινές του δηλώσεις, ότι δηλαδή τα περιστατικά του Δεκεμβρίου του 2008 ήταν ο λόγος που κατέρρευσε η κυβέρνηση τότε.

«Την δήλωση αυτή την έκανα ερωτώμενος για το πρόβλημα που παρουσιάζεται με πολύ μεγάλη ένταση για το άβατο το Εξαρχείων, για το ότι η κυβέρνηση αυτή έχει προνομιακή σχέση με τον χώρο των αντιεξουσιαστών και για αυτό τον λόγο δεν έχει καμία διάθεση να επιβάλει τον νόμο και την τάξη στην περιοχή. Και ερωτηθής για τα γεγονότα του 2008 πράγματι απέδωσα ευθύνη στην τότε κυβέρνηση» είπε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και συνέχισε: Η ευθύνη βαραίνει συνολικά την κυβέρνηση. Προφανώς και υπήρχε ευθύνη της τότε κυβέρνησης, του πρωθυπουργού, του υπουργού και όλης της κυβέρνησης.

http://

Αναφερόμενος τις δηλώσεις του Θόδωρου Ρουσόπουλου του πρωί, περί επικοινωνίας τουΑλέξη Τσίπρα με τον Κώστα Καραμανλή, σημείωσε πως «δεν μπορώ να  σχολιάσω το τι κάνει ή δεν κάνει ο κ. Καραμανλής, εφόσον δεν το πει ο δημοσίως ίδιος».

«Εάν όμως είχε επικοινωνία θα μου έκανε εντύπωση. Η ΝΔ κεντρικά είναι όμως απέναντι στον κ. Τσίπρα γιατί αποδεικνύεται εμμονικός και ιδεοληπτικός πρωθυπουργός».

Τι λέει ο Τζιτζικώστας:

Ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δίκιο στα όσα είπε για τον Προκόπη Παυλόπουλο και τα περιστατικά του 2008 στα Εξάρχεια, επεσήμανε ο Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς σχετικά για τα όσα υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης , ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε πως συμφωνεί με τον συνυποψήφιό του. «Για το 2008 ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει άδικο», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ο κ. Τζιτζικώστας ξεκαθάρισε πως αν εκλεγεί αρχηγός δεν θα προχωρήσει σε κανενός είδους συνεργασία. Σε αυτό το πλαίσιο, πεσήμανε πως τα σενάρια που ακούγονται περί συνεργασίας δείχνουν γιατί πολεμήθηκε τόσο έντονα η υποψηφιότητά του.

«Από την αρχή είπα ξεκάθαρα ότι με Τζιτζικώστα αρχηγό στη ΝΔ, δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση, η οποία έχει βαθιές ιδεοληψίες. Σε σχέση με εμένα, θα σας πω λοιπόν ότι είμαι βέβαιος πλέον, με όλα αυτά που βλέπω τις τελευταίες ημέρες, ότι γι’ αυτό πολεμήθηκε η υποψηφιότητά μου ”. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Τζιτζικώστα υπάρχει ένα σύστημα που προσπαθεί να “συντηρήσει τον κ. Τσίπρα και θέλει μια αδύναμη ΝΔ, μια συρρικνωμένη ΝΔ, την οποία θα μπορέσει να σύρει σε λίγο καιρό σε μια συγκυβέρνηση».