19.03.2018    22:28

Σημαντική συνάντηση Μητσοτάκη με Σόιμπλε στο Βερολίνο

Η συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κυριαρχεί στο σημερινό πρόγραμμα του προέδρου της Ν.Δ., ο οποίος συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την επίσκεψή του στο Βερολίνο.

Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Σόιμπλε, ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους επιχειρηματικών και βιομηχανικών φορέων της Γερμανίας. Στην Πειραιώς αποτιμούν μέχρι τώρα θετικά τις επαφές του κ. Μητσοτάκη στη γερμανική πρωτεύουσα, ενώ επαναφέρουν την ανάγκη άμεσης προσφυγής στις κάλπες, τονίζοντας πως θα είναι η νίκη της λογικής απέναντι στον λαϊκισμό.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για δύο σενάρια: είτε η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές, είτε «να σέρνεται η Ελλάδα και να πλησιάζει απειλητικά ο Ιούνιος και ο Ιούλιος».

Πήγες από τη Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με χριστιανοδημοκράτες βουλευτές ανέφεραν ότι η κατάσταση στο γερμανικό κοινοβούλιο δεν είναι εύκολη για την Ελλάδα και σημείωναν ότι υπάρχει μεγάλη κόπωση των βουλευτών.

«Υπάρχουν πολλές φωνές που λένε να βγει η Ελλάδα από το ευρώ γι’ αυτό και το κεντρικό μήνυμα του κ. Μητσοτάκη ήταν ότι λέμε ξεκάθαρα όχι στη δραχμή και παραμένουμε στον πυρήνα της ευρωζώνης», επισήμαναν οι ίδιες πηγές.

Όσον αφορά στο αίτημα της ΝΔ για εκλογές οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι επιμένουν στο αίτημα, «σαφώς θα είναι καλό για τη χώρα να οδηγηθούμε σε εκλογές».

Από το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη σημείωναν ότι αν η κατάσταση στη χώρα μετά την 20η Φεβρουαρίου παραμείνει η ίδια με την αξιολόγηση να «σέρνεται» η ΝΔ έχει υποχρέωση να γίνει πιο αυστηρή στην κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο νέων μέτρων, από την Πειραιώς ξεκαθαρίζουν πως η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει δημοσιονομικά μέτρα.

Σχολιάζοντας δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ περί δραχμής, επισημαίνουν το γεγονός ότι ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ούτε κάποιος άλλος στην κυβέρνηση, έσπευσαν να τις αποδοκιμάσουν.

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν πως η κατάσταση όπως διαμορφώνεται στο γερμανικό κοινοβούλιο δεν είναι εύκολη για την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «μεγάλη καχυποψία». Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «τώρα είναι αρκετοί που λένε πως οι εκλογές θα ήταν η λύση για το πρόβλημα», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «υπερφορολογεί ό,τι κινείται» και «καθυστερεί τα πάντα χωρίς να κάνει τίποτα».