22.05.2019    11:01

Σπάει όλα τα ρεκόρ το επικό Star Wars: The Force Awakens

Το επικό Star Wars: The Force Awakens κάνει παγκόσμια πρεμιέρα αύριο, ενώ στη χώρα μας θα προβληθεί παραμονή Χριστουγέννων.

Η πολύαναμενόμενη έβδομη ταινία της επικής «σειράς» Star Wars, έχει ήδη σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, στην προπώληση εισιτηρίων.

Σύμφωνα με πηγές από την εταιρεία διανομής που επικαλείται το περιοδικό Variety, οι προπωλήσεις ξεπέρασαν ήδη το αστρονομικό ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων! Το προηγούμενο ρεκόρ «κρατούσε» από το 2012 η τελευταία ταινία του Μπάτμαν «The Dark Knight», με μόλις 25 εκατομμύρια. Ερωτηματικό είναι το αν η νέα ταινία Star Wars θα ξεπεράσει το ρεκόρ εισπράξεων που κατέχει το Avatar του Τζέιμς Κάμερον παγκοσμίως.

Σε σχετική έρευνα που δημοσίευσε η Goldman Sachs αναφέρει πως η νέα πολυαναμενόμενη συνέχεια του Star Wars θα αποφέρει συνολικά 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Αναλυτικότερα η μελέτη της Goldman Sachs τονίζει πως τα παγκόσμια έσοδα αναμένεται να αγγίξουν τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια με τις πωλήσεις των εισιτηρίων να φθάνουν τα 1,95 δισεκατομμύρια παγκοσμίως.

Η Goldman Sachs αναφέρει στη μελέτη της πως τα συνολικά έσοδα από το εγχώριο box office θα φτάσουν τα 750 εκατομμύρια δολάρια ενώ στο εξωτερικό τα έσοδα θα φθάνουν τα 1,2 δισ.

Εάν οι προβλέψεις της Goldman Sachs επιβεβαιωθούν η νέα ταινία Star Wars αναμένεται να είναι η 3η πιο επιτυχημένη εισπρακτικά ταινία όλων των εποχών μετά τον Τιτανικό και το Avatar.

Τέλος η Goldman Sachs τονίζει πως το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων θα προέλθει από το εμπόριο αλλά και την εκχώρηση δικαιωμάτων σε εταιρείες στο κόσμο.