20.05.2019    12:50

Στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

Προειδοποιητική στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο Τρίτη από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας οι εργαζόμενοι στο μετρό, τον ηλεκτρικό  και το τραμ, καταγγέλλοντας «την κακοδιαχείριση στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ακόμα και την ολιγωρία των υπευθύνων για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα μέσα σταθερής τροχιάς».

Τα Σωματεία των εργαζομένων, σε κοινή ανακοίνωση τους, σημειώνουν ότι στο νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης που αποτελεί και παράρτημα του τελευταίου νόμου (4337/15), δεν υπάρχει κάποιος στρατηγικός σχεδιασμός, ούτε ποσοτικά στοιχεία – προβλέψεις ή στόχοι – που να «δείχνουν» το όφελος που θα προκύψει. Αντιθέτως, από τα στοιχεία που περιγράφει, όπως υποστηρίζουν, το βέβαιο είναι οι «περικοπές δαπανών» και «προσωπικού» που θα προκύψουν από πιθανές συγχωνεύσεις υπηρεσιών, θα δημιουργήσουν ανάγκες που θα καλυφθούν από εργολάβους. Προφανώς επίσης, η «οικονομία κλίμακας» που ενδεχομένως προκύψει, θα χρησιμοποιηθεί ως αμοιβή του όποιου εξωτερικού – διεθνούς συμβούλου που θα αναλάβει «τη δουλειά» του σχεδιασμού.

Επιπλέον,, αναφορά γίνεται στα προβλήματα των «ελλείψεων σε τροχαίο υλικό στην Γραμμή 1 καθώς και στο χρονίζον πρόβλημα της παραλαβής των συρμών 3ης σειράς στο Μετρό».