21.09.2018    02:15

Στη Θεσσαλονίκη με άκρα μυστικότητα έγινε η συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ

Με ιδιαίτερη σημειολογία η επιλογή της τοποθεσίας που έγινε η συνάντηση του Ελληνα υπουργού εξωτερικών με τον Σκοπιανό ομόλογό του σήμερα κάτω από άκρα μυστικότητα.

Η πολυσυζητημένη συνάντηση του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικόλα Ντιμιτρόφ πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς που βρίσκεται επί της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη.

 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες από τις συζητήσεις των δύο ανδρών.

Θεωρείται ωστόσο βέβαιο πως παρά την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το ελληνικό ΥΠΕΞ  οι συζητήσεις αφορούν το ζήτημα της ονομασίας και οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει.

 

 

 

 

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Το ΥΠΕΞ σημείωνε χθες πως στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν «ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της περαιτέρω ενίσχυσης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης».

Πάντως όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί από την κυβέρνηση η τακτική της «Σφίγγας» όσον αφορά τις λεπτομέρειες της σημερινής συνάντησης.

Αλλωστε το υπουργείο Εξωτερικών δεν είχε ανακοινώσει ούτε τον τόπο αλλά ούτε και την ώρα που θα πραγματοποιηθεί το τετ α τετ των δύο αντρών.

Οι κύριοι Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ ίσως να επέλεξαν αυτή την τακτική προκειμένου να αποφύγουν τα φώτα της δημοσιότητας και να μην υπάρξει καμία διαρροή από τα όσα θα ειπωθούν στην συνάντηση, κάτι που δεν έγινε την Τρίτη όταν ο υπουργός εξωτερικών παρέθεσε γεύμα εργασίας στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Σκοπίων και την ίδια στιγμή τα Αλβανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για «Δημοκρατία Νέας Μακεδονίας».