20.02.2019    08:27

Στο Παρίσι ο Αλ. Τσίπρας για τη βράβευση

Στο Παρίσι θα βρίσκεται σήμερα Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να βραβευθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου και την πολιτική επιθεώρηση Politique Internationale, ενώ αύριο Παρασκευή, θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη γαλλική πρωτεύουσα, ο Πρωθυπουργός θα έχει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους γαλλικών επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στο Παρίσι, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, έχει αναλυτικά ως εξής:

  • 08:20 Πρόγευμα εργασίας με μέλη της πολιτικής επιθεώρησης Politique Internationale
  • 10:00 Βράβευση από την Επιτροπή της Politique Internationale με το Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique)
  • 13:00 Γεύμα εργασίας με στελέχη επιχειρήσεων
  • 18:30 Βράβευση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου με το Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix de l’Engagement européen)
  • Ομιλία του Πρωθυπουργού προς τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισίου
  • Δεξίωση προς τιμήν του Πρωθυπουργού
  • Το πρωί της Παρασκευής, 24 Νοεμβρίου, ο Πρωθυπουργός θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρόγευμα εργασίας το πρωί στο Παρίσι, έχουν προσκληθεί μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και της Γερουσίας της Γαλλίας, καθώς και επιχειρηματίες.

Μεταξύ άλλων, αναμένεται να βρίσκονται και εκπρόσωποι των L’Oréal, HSBC, Airbus, Emirates, BlackRock, ΙΒΜ, Nestlé κ.ά.

Την Παρασκευή, μετά από τη συνάντησή του με τον κ. Μακρόν, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση, όπου συμμετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων των κρατών – μελών της Ε.Ε. και των έξι ανατολικών χωρών – εταίρων (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία).