25.06.2019    07:46

Στο Παρίσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ξεκινά επαφές με διεθνείς παράγοντες

Στο Παρίσι βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας έναν κύκλο επαφών με διεθνείς παράγοντες.

Την Τρίτη 17 Μαΐου ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ ‘Ανχελ Γκουρία, με τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν και τον πρώην πρόεδρο της χώρας και επικεφαλής του ρεπουμπλικανικού κόμματος Νικολά Σαρκοζί.

Το πρόγραμμα 
Στο επίκεντρο των επαφών θα είναι οι οικονομικές εξελίξεις στη χώρα και στην Ευρώπη και η διαφορετική πρόταση της ΝΔ, σε σχέση με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, για την ανάγκη της εφαρμογής δομημένων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου η χώρα να βγει από την παρατεταμένη οικονομική ύφεση.

Τον κ. Μητσοτάκη, συνοδεύουν ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης και ο καθηγητής  Γιώργος Πρεβελάκης, μέλος της Επιτροπής Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρέσβης της Ελλάδας στον Διεθνή Οργανισμό.

Το πρόγραμμα αρχίζει αύριο στην έδρα του Οργανισμού στο Παρίσι με την κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον ‘Ανχελ Γκουρία. Θα ακολουθήσει συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΝΔ και του ΟΟΣΑ, παρουσία των δύο.

Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας αυτής, η αντιπροσωπεία την ΝΔ θα ενημερωθεί για την πρόοδο που έχει συντελεστεί από τον Μάρτιο του 2015 που υπογράφηκε το «Κοινό Έγγραφο Συνεργασίας», μεταξύ ΟΟΣΑ και Ελλάδος και τα επόμενα βήματα που σχεδιάζονται όσον αφορά την αξιολόγηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, όπως, επίσης, για την όποια συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΟΟΣΑ στα θέματα διαφάνειας και στα θέματα αξιολόγησης του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑΠΕ πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η νέα προσέγγιση του ΟΟΣΑ, μετά τη μελέτη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η οποία θεωρεί ότι απαιτείται μια ευρύτερη θεώρηση της σχέσης της οικονομίας μιας χώρας με τους θεσμούς που διαμορφώνονται από την ιστορία, τις κοινωνικές τάσεις και τις πολιτικές επιλογές. Μια τέτοια θεώρηση, μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές ειδικά διαμορφωμένες για τις ανάγκες μιας χώρας και τις δυνατότητες που αυτή έχει.

Και με Ντράγκι 
Οι επαφές του κ. Μητσοτάκη θα συνεχιστούν στο επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στη Φρανκφούρτη.
Στις 30 Μαΐου θα βρίσκεται στο Λουξεμβούργο για τα 40 χρόνια του ΕΛΚ, όπου θα έχει συναντήσεις με αρχηγούς Ευρωπαϊκών Λαϊκών κομμάτων και πρωθυπουργούς. Τον Ιούνιο θα επισκεφθεί τη Μόσχα για επαφές με τη ρωσική ηγεσία.