24.06.2019    23:41

Σε 24 πόλεις της χώρα τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία

Συλλαλητήρια υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθούν σήμερα σε 24 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, εν μέσω των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του ονοματολογικού προβλήματος της ΠΓΔΜ.

Συγκεκριμένα, παράλληλες συγκεντρώσεις θα λάβουν χώρα σε Βόλο, Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Κατερίνη.

Στον Βόλο, φορείς και σύλλογοι καλούν τους κατοίκους να διαδηλώσουν ότι το όνομα «Μακεδονία» είναι ελληνικό και αποτελεί κληρονομιά του ελληνικού πολιτισμού και έθνους.

Το συλλαλητήριο τελεί υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Δημητριάδος και θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική παραλία του Βόλου στις 7.30 το απόγευμα.

Η πρόεδρος του συλλόγου Μακεδόνων Βόλου «Μέγας Αλέξανδρος», Βέτα Μπελιτσιώτη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξε ότι «δεν παραχωρούμε το όνομα Μακεδονία και το πρόβλημα δεν είναι, ούτε πολιτικό, ούτε κομματικό».

«Η Μακεδονία είναι μία και ανήκει στην Ελλάδα, δεν ανήκει στους Σλάβους που δεν έχουν καμία σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό» τόνισε.

Τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, όσο και η Ομοσπονδία Βιοτεχνών, Επαγγελματιών και Εμπόρων Βόλου, θα κρατήσει αύριο κλειστή την αγορά, ενώ καλεί τους πολίτες σε μαζική συγκέντρωση μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Κύριος ομιλητής στο συλλαλητήριο, θα είναι ο καθηγητής στο ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Αθανάσιος Καραθανάσης, ενώ ομιλία θα εκφωνήσει και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.