15.10.2018    23:28

Συμφωνία μέχρι το Σάββατο «βλέπει» η ελληνική πλευρά – Τι περιμένουμε την Κυριακή

Ανεβάζουν ρυθμούς κυβέρνηση και οικονομικό επιτελείο προκειμένου μέχρι αύριο Σαββάτο να υπάρξει μια καταρχήν συμφωνία ενώ για μεθαύριο Κυριακή έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Euro Working Group, από το οποίο η ελληνική πλευρά αναμένει να εγκριθεί η εκταμίευση των 2+10 δισ. ευρώ.

Για το σκοπό αυτό συνεδρίασε χθες, με διευρυμένη σύνθεση, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), υπό τον Γιάννη Δραγασάκη και με τη συμμετοχή του ΥΠΟΙΚ Ευ. Τσακαλώτου και των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη και Τρ. Αλεξιάδη, του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γ. Σταθάκη, του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση, καθώς και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Π Σκουρλέτη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε η πρόοδος των διαπραγματεύσεων, καταγράφηκαν τα σημαντικά βήματα σύγκλισης που έχουν επιτευχθεί και σχεδιάστηκαν οι επόμενες ενέργειες. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι ο στόχος της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων και της επίτευξης συμφωνίας έως και το Σάββατο είναι απόλυτα εφικτός, καθώς συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό.

Παράλληλα σήμερα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο το ασφαλιστικό παρουσία του Γ. Κατρούγκαλου,όπου σύμφωνα με πληροφορίες, θα λάβει χώρα και το απαραίτητο κομματικό «μασάζ», αφού η συμφωνία με τους δανειστές θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη με την επιστροφή του Αλ. Τσίπρα από την Τουρκία.  Στη συνεδρίαση έχει κληθεί και η βουλευτής του κόμματος Ελ. Αυλωνίτου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την παρουσία της σε εκπομπή του Mega όπου υπήρχε κομματικό εμπάργκο.