23.05.2018    10:04

Συναντήσεις Μητσοτάκη με Φώφη και Κουτσούμπα

Με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, συνεχίζει σήμερα, Παρασκευή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τον κύκλο των επαφών του με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης που ξεκίνησε με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Οι συναντήσεις που θα γίνουν –στις 12.00 και στις 13.00 αντιστοίχως- στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή, «είναι κατ΄ αρχήν εθιμοτυπικού χαρακτήρα», όπως λένε «γαλάζιες» πηγές. Πλην, όμως, όπως προσθέτουν, «δίνουν την ευκαιρία, πέρα από τη γνωριμία, στους ηγέτες των κομμάτων να επιχειρήσουν συνεννόηση στα θέματα που μπορούν να βρεθεί κοινή γλώσσα».

Είναι χαρακτηριστική, άλλωστε, η δήλωση του κ. Μητσοτάκη κατά την συνάντηση που είχε με τον κ. Θεοδωράκη για τη σημασία που έχει ο διάλογος ανάμεσα στις «μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου καθώς έχουμε πολύ δύσκολα θέματα απέναντί μας», όπως είπε.  Ταυτόχρονα σημείωσε, απευθυνόμενος στον επικεφαλής του Ποταμιού, ότι «έχω αναγνωρίσει τη συνολική σου προσπάθεια για την αποστροφή στον λαϊκισμό και την έμφαση στον ορθό λόγο κάτι στο οποίο θέλω και εγώ να σταθώ ιδιαίτερα».

«Υπάρχουν πολλά κοινά σημεία στον τρόπο που βλέπει τα πράγματα ο κ. Μητσοτάκης και εγώ, αλλά υπάρχουν και διαφωνίες σε αρκετά άλλα σημεία», επεσήμανε από την πλευρά του ο κ. Θεοδωράκης.