22.04.2019    14:04

Συντριπτικό «όχι» από τη Βουλή στο σχέδιο της Μέι για το Brexit

Με συντριπτική πλειοψηφία, οι βουλευτές του βρετανικού κοινοβουλίου απέρριψαν τη Συμφωνία Αποχώρησης που είχε προτείνει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε στην Βρετανία ο οποία οδηγείται και επίσημα σε αχαρτογράφητα νερά με τον κίνδυνο ενός άτακτου Brexit να βρίσκεται πλέον προ των πυλών. Μετά και τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο βρετανικό κοινοβούλιο όλα τα ενδεχόμενο είναι πλέον ανοικτά. Η συμφωνία της Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες για το Brexit καταψηφίστηκε με 202 ψήφους υπέρ και 432 κατά, μια πανωλεθρία για την πρωθυπουργό της Βρετανίας.

«Η Βουλή μίλησε», ήταν το πρώτο σχόλιο της, η οποία πάει σε ψήφο εμπιστοσύνης. Αν η εμπιστοσύνη του Σώματος ανανεωθεί, τότε, η ίδια είπε, θα ξεκινήσει νέες διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους και με ιδέες που θα είναι διαπραγματεύσιμες.  Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί της Τετάρτης.

Η  Τερέζα Μέι επανέλαβε πως επιθυμία της είναι το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την ΕΕ με μία συμφωνία, ενώ ο Τζέρεμι Κόρμπιν που έλαβε τον λόγο στη συνέχεια έκανε λόγο για «τη μεγαλύτερη ήττα των Συντηρητικών από τη δεκαετία του 1920». «Έχω ήδη θέσει ζήτημα εμπιστοσύνης», τόνισε ο πρόεδρος των Εργατικών που ζήτησε να καταψηφιστεί η κυβέρνηση.