19.10.2018    02:27

Σύγκρουση Παππά – Άδωνι για τις τηλεοπτικές άδειες και το Mega

Σε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, η εμβόλιμη συζήτηση που αναπτύχθηκε στη Βουλή για τη διαγωνιστική διαδικασία χορήγησης τηλεοπτικών αδειών.

 

Όλα ξεκινήσαν όταν μετά την καθησυχαστική αναφορά του κ. Παππά προς τους εργαζόμενους των ΜΜΕ πως η παροχή άδειας εξαρτάται μόνο από τους καναλάρχες, το λόγο πήρε ο κ. Γεωργιάδης που είπε:

 

Ομολογώ ότι ανατρίχιασα για την ευαισθησία σας για τους εργαζόμενους. θέλετε να μας πείτε αν ισχύει αυτό που διαβάζω στα μέσα ότι είπατε πως χαίρεστε που κλείνει το MEGA. Κάτι δεν πάει καλά αν έχετε πει κάτι τέτοιο.

 

Ακόμα ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον υπουργό πως τον έχει αλλάξει τόσο η εξουσία που δεν έκανε κανένα σχόλιο για τη χυδαία, όπως την χαρακτήρισε επίθεση του Καμμένου στη κ. Γεννηματά για το πρόβλημα της υγείας της με το καρκίνο.

 

«Είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι αλλά δεν πρέπει να βριζόμαστε και να ευχόμαστε να πεθάνει ο άλλος», είπε. Απαντώντας ο υπουργός ρώτησε τον κ. Γεωργιάδη αν ανακαλεί τον χαρακτηρισμό «φασίστα» που του είχε αποδώσει με αφορμή τους χειρισμούς του στις τηλεοπτικές άδειες και όταν έλαβε αρνητική απάντηση είπε:

 

Ε, τότε να απαντήσετε και εσείς για τις αφιερώσεις του Παττακού. Τώρα με τους εργαζομένους θα ζητούσα να σταματήσει η υποκρισία, αλλά δεν θα το κάνω, δεν είμαι αισιόδοξος. Γιατί σε αυτά είστε μετρ. Όταν φέραμε τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων για τα κανάλια δεχθήκαμε επίθεση.