26.06.2019    18:13

Τάκης Μόσχος: Ωρες αγωνίας

Άμεση και συγκινητική ανταπόκριση είχε η πρωτοβουλία της οικογένειας Νικολαΐδη και αγαπημένων φίλων να υποστηρίξουν με τον τρόπο τους τον Τάκη Μόσχου στη δύσκολη στιγμή του, μετά το διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε ο αγαπημένος ηθοποιός

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή της στο Facebook η «Γλυκιά Συμμορία» ευχαρίστηκε το κοινό της ομάδας που δημιουργήθηκε για να στηρίξει οικονομικά τον Τάκη Μόσχο, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την αποθεραπεία του μετά το σοβαρό πρόβλημα υγείας του.

Δημόσια έκκληση μετά το διπλό εγκεφαλικό

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας ηθοποιός Τάκης Μόσχος περνά τους τελευταίους μήνες δύσκολες ώρες, καθώς ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Γλυκιάς Συμμορία» νοσηλεύεται σε δημόσιο νοσοκομείο μετά από διπλό εγκεφαλικό που υπέστη.

Για την αποθεραπεία του,  ο Τάκης Μόσχος θα χρειαστεί να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης, με συναδέλφους  και φίλου του ηθοποιού να απευθύνουν δημόσια έκκληση για βοήθεια και υποστήριξη.

Η Μάγδα Πάτση και ο Αντώνης Μπαλαμπάνης, δυο καλοί φίλοι-άγγελοι και συνεργάτες του ηθοποιού στην τοπική ερασιτεχνική ομάδα ΕΘΟΣ, πρωτοστατούν στον αγώνα για να σταθεί και πάλι στα πόδια του ο Τάκης Μόσχος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην Σκόπελο.

Η Γλυκιά Συμμορία που άφησε ιστορία

H Γλυκιά Συμμορία είναι ο τίτλος ελληνικής κινηματογραφικής ταινίας του 1983, σε σενάριο και σκηνοθεσία Νίκου Νικολαΐδη, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τάκης Μόσχος. Η ταινία, παραγωγής Αφών Βεργέτη και Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, αποτελεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας ταινιών την οποία ο σκηνοθέτης ονόμασε «Τα χρόνια της χολέρας».

Η τριλογία ξεκίνησε με την ταινία «Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα»(1979) και τελείωσε με το «Ο χαμένος τα παίρνει όλα» (2002), και αφορά τις τελευταίες δεκαετίες του εικοστού αιώνα. Ο πρωτότυπος ελληνικός τίτλος είναι μια απευθείας αναφορά στον ελληνικό τίτλο της ταινίας του 1969 του Σαμ Πέκινπα Η άγρια συμμορία. Η διανομή της ταινίας έγινε στην Ελλάδα από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και στο εξωτερικό από τη Restless Wind.