Απλά συγκλονιστικός και φτιαγμένος για την κορυφή… Μόλις 24 ώρες μετά τη νίκη επί του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε και το Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Rogers Cup, στο Τορόντο.
Ο Τσιτσιπάς, Νο 27 στον κόσμο, έχασε το πρώτο σετ με 3-6 και βρέθηκε πίσω στο δεύτερο με 2-5, αλλά από εκείνο το σημείο και ύστερα δεν ξανακοίταξε πίσω του και δείχνοντας μέταλλο μεγάλου παίκτη, ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση φτάνοντας σε μεγαλειώδη πρόκριση.
Ο 20χρονος τενίστας κατάκτησε το δεύτερο σετ στο τάι μπρέικ με 13-11 ισοφαρίζοντας σε 1-1, ενώ κυριάρχησε και στο τρίτο σετ με 6-4. Αντίπαλος του Τσιτσιπά στους «4» θα είναι ο 32χρονος Νοτιοαφρικανός Κέβιν Άντερσον (Νο 6 στον κόσμο), ο οποίος επικράτησε 6-2, 6-2 του Βούλγαρου Ντιμιτρόφ.
Για τον Έλληνα άσο, ο οποίος με τη νίκη επί του Ζβέρεφ θα βρεθεί στην πρώτη 20άδα της παγκόσμιας κατάταξης την επόμενη εβδομάδα, ήταν η τέταρτη νίκη επί αντιπάλων που βρίσκονται υψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη στο συγκεκριμένο τουρνουά, με σπουδαιότερη αυτή επί του του Νόβακ Τζόκοβιτς των 13 Grand Slam τίτλων.
Tsitsipas beats Zverev 6-4 in the third after winning a 13-11 second set tie-break.
Crikey. Kid has heart and guts to go with the talent.
— David Law (@DavidLawTennis) 10 Αυγούστου 2018
O Σβέρεφ βέβαια μετά την ήττα του ήταν όλο χολή για τον Τσιτσιπά, δείχνοντας με τις δηλώσεις του ότι δεν ξέρει να χάνει…
«I don’t even think he played well.»
Zverev had some choice words following his loss to @StefTsitsipas at #RogersCup. pic.twitter.com/ukeOzOF17j
— Tennis Channel (@TennisChannel) 11 Αυγούστου 2018
Sascha, a big winner needs to know how to loose a match. He didn’t play well? Ok. Keep it to yourself. He deserved to win. Damn. Stef had 1/4 0/30 in the 2nd set… it was absolutely amazing. Just respect the greek and grew up!
— Marcela Linhares (@ma__lin) 11 Αυγούστου 2018
Stef has gained a fan. Sascha has lost one
— Oli Tonge (@realOPJT) 11 Αυγούστου 2018
I had affection for Sasha until today. Now I have a Greek teenager to root for. Plus I love to say Tsitsipas!!
— LioraknowsBest (@Liora06431081) 11 Αυγούστου 2018
Not very sportsmanlike from Zverev, he needs to show some respect to his opponent. Tsitsipas is learning fast what makes a real champion.
— Brenda Parry (@BrenParry71) 11 Αυγούστου 2018
Very bad behaviour for a professional tennis player. It shows he is just another arrogant bad looser. Take some lessons from Federal dear Alexander if you want to make a difference
— Antonis Lemesianos (@alemesianos) 11 Αυγούστου 2018
Sounds like someone needs his parents to put him to bed. Bye Alex.
— Matt (@tennisusafan) 11 Αυγούστου 2018
Sacha……what a lousy sportsman! Sort your attitude out! @sascha_zverev
— Leo Andrew Davies (@leoandrewvw) 11 Αυγούστου 2018