27.05.2018    04:07

Τετ α τετ Σουλτς Τσίπρα στις Βρυξέλλες: Αδιανόητο να υπάρξει πρόβλημα από τις εξαγγελίες Τσίπρα

Συνάντηση διάρκειας 40 περίπου λεπτών με τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς είχε στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας, στη σκιά της σύγκρουσης με τους δανειστές που προκάλεσε ο Χριστουγεννιάτικος μποναμάς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός επανέλαβε κατηγορηματικά τη θέση ότι «είναι δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης, τα μέτρα στήριξης που δεν παραβιάζουν το πρόγραμμα και δεν θέτουν σε κίνδυνο τους στόχους».
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε επίσης ότι «είναι αναγκαίο να βρεθεί λύση για το καλό όλης της Ευρώπης σε μία περίοδο αβεβαιότητας το συντομότερο» και τάχθηκε υπέρ ενός συμβιβασμού για 2,5% πρωτογενές πλεόνασμα συν 1% για την ανάπτυξη.

Κάλεσε δε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αποφασίσει , υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι Ευρώπη και λέει «όχι» σε νέα μέτρα και παραμένει αμετακίνητη στο ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Τι είπε ο Σουλτς
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο κ.Σουλτς συμφώνησε στο ότι θα μπορούσε να βρεθεί λύση με την πρόταση για Πρωτογενές πλεόνασμα 2,5% συν 1%, και συντάχθηκε με τη «γραμμή» του επιτρόπου Μοσκοβισί. Εξέφρασε δε την άποψη ότι είναι αδιανόητο να υπάρξει πρόβλημα γι’ αυτούς τους λόγους που θα θέσει σε κίνδυνο όλη την Ευρώπη.