16.02.2019    14:40

Τζανακόπουλος: Αν οι ΑΝΕΛ καταψηφίσουν τη συμφωνία o πρωθυπουργός θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης

Αν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες καταψηφίσουν τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ «θα ζητήσουμε και θα λάβουμε ψήφο εμπιστοσύνης» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Εφόσον τεθεί οποιοδήποτε θέμα αμφισβήτησης του Κοινοβουλίου, της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου και από τον οποιοδήποτε στην ελληνική κυβέρνηση τότε ο πρωθυπουργός θα ζητήσει και θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης», συνέχισε.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Σγουρίδη, περί ανταλλαγμάτων για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι ο κ. Σγουρίδης αναφέρθηκε σε συζήτηση που έγινε σε πηγαδάκι και πρόσθεσε:

«Πολλοί έχουν σπεύσει να διασπείρουν φήμες περί δήθεν συναλλαγής της κυβέρνησης με αντικείμενο το Μακεδονικό για να εξασφαλιστεί λύση στο χρέος. Οι φήμες αυτές φανερώνουν την άγνοια για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη».

Σε ερώτηση αναφορικά με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη υπογράμμισε ότι «τήρησε μία πολύ υπεύθυνη στάση που τιμά τον ίδιο και σέβεται τις ιδεολογικές αρχές του και την ιστορία».

Ακόμη, ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι είναι «αποκλειστικά υπεύθυνος για την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ». «Ο ίδιος είχε πει ότι δεν θα διχάσει τους Ελληνες για να ενώσει τους Σκοπιανούς, αλλά υιοθέτησε την εθνικιστική ρητορική του VMRO». συμπλήρωσε.