21.01.2019    00:30

Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ

Δελτίο τύπου εξέδωσε σήμερα το γραφείο του πρωθυπουργού, αναφέροντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σύμφωνα με το δελτίο που εξέδωσε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, «ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ. Η συζήτηση, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Τούρκου Πρωθυπουργού, επικεντρώθηκε στις διμερείς συναντήσεις κατά την επόμενη περίοδο, καθώς και τη συνεργασία στο προσφυγικό, τις μεταφορές και την ενέργεια».

«Επίσης συζητήθηκαν θέματα δικαστικής συνεργασίας», καταλήγει το δελτίο αφήνοντας «ανοιχτό» το ενδεχόμενο η συζήτηση των δύο πρωθυπουργών να περιστράφηκε γύρω από το ζήτημα της έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στην Ελλάδα μια μέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται άλωστε πως επίσημο αίτημα έκδοσής τους απεστάλη από την εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης στο ελληνικό ΥΠΕΞ το πρωί της Τρίτης 16 Αυγούστου, και διαβιβάστηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης.