26.09.2018    00:58

Τι είπαν Τσίπρας – Ζάεφ στο τηλέφωνο – Έκτακτη συνέντευξη από Καμμένο – Όχι στο υπουργείο Άμυνας αλλά στα γραφεία των ΑΝΕΛ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πήγες η συνομιλία των δύο πρωθυπουργών κράτησε μία ώρα, διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και οι κ.κ. Τσίπρας – Ζάεφ συμφώνησαν να ξαναμιλήσουν την Τρίτη για να ολοκληρώσουν όλα τα ανοιχτά θέματα για την επίλυση της ονομασίας της ΠΓΔΜ και να δούμε τελικά αν θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Έκτακτη συνέντευξη από Καμμένο 

Συζήτηση έχει προκαλέσει η απόφαση του Πάνου Καμμένου Πάνος Καμμένος, ο οποίος προανήγγειλε ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου αύριο Τρίτη (12/6) στις 11 το πρωί. Το ενδιαφέρον είναι ότι η συνέντευξη θα δοθεί όχι στο Υπουργείο Άμυνας αλλά στα γραφεία των ΑΝΕΛ, στη Λεωφ. Συγγρού.

Μάλιστα η είδηση  στα δημοσιογραφικά γραφεία, έφτασε τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκε τελικά η τηλεφονική συνομίλία Τσίπρα με Ζάεφ.

Πάντως το σίγουρο έιναι  ότι η κατάληξη που θα έχουν οι επαφές μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ θα επηρεάσουν και την ίδια την κυβέρνηση, καθώς εξαρχή ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ έχουν ταχθεί κατά όποιας συμφωνίας εμπεριέχει σύνθετη ονομασία με παράγωγο τη λέξη Μακεδονία.