18.08.2019    00:45

Τι ετοιμάζουν Τσιτουρίδης, Σπηλιωτόπουλος και Παπακώστα

Δεν θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντός της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Κατερίνα Παπακώστα αναμένεται να συνεργαστεί με δύο στελέχη που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία: τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και τον Σάββα Τσιτουρίδη και τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες τυπικές διαδικασίες.

Ποιο είναι το όνομα του κόμματος

«Την τρίτη το πρωί πάω στον Άρειο Πάγο και καταθέτω ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός μου που λέγεται «Έλληνες Ριζοσπάστες», αποκάλυψε μιλώντας στο paraskhnio.gr ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης».

«Μία εβδομάδα μετά θα ξεκινήσω σε όλη την Ελλάδα με αρχή τη Θεσσαλονίκη, την παρουσίαση μια ατζέντας για τις Ευρωεκλογές με τίτλο «Μανιφέστο για την Ευρώπη»», τόνισε ο κ. Τσιτουρίδης.

«Επ’ αυτού του Μανιφέστου για την Ευρώπη θα εδράσουμε πορεία για τις Ευρωεκλογές με ψηφοδέλτιο. Το οποίο θα βγει σε τρεις δόσεις. Το πρώτο κύμα θα αποτελείται από νέους ανθρώπους περίπου 30 ετών, με δουλειές, με αγωνία για δουλειές. Νέα παιδιά που δεν έχουν κάνει πολιτική. Στο επόμενο διάστημα θα παρουσιάσουμε ένα δεύτερο και ένα τρίτο κύμα υποψηφιοτήτων».

Ο κ. Τσιτουρίδης επεσήμανε επίσης: «Είναι πολύ σημαντικό είναι ότι όσοι λένε ότι οι Ευρωεκλογές είναι πρόκριμα για τις Εθνικές Εκλογές, παρουσιάζουν μία στρεβλή πολιτικά και αντιευρωπαική άποψη. Οι Ευρωεκλογές είναι πάρα πολύ σημαντική υπόθεση. Οι Έλληνες ευρωβουλευτές πρόκειται να αποφασίσουν για σημαντικά πράγματα που αφορούν τις πολιτικές και άμεσα τη ζωή των Ελλήνων».

Μάλιστα ο πρώην υπουργός προσδιόρισε και τον ιδεολογικό χώρο που κινείται αυτός ο νέος πολιτικός φορέας. Συγκεκριμένα είπε: « Στο δίκτυο- κόμμα Ελλήνων Ριζοσπαστών δεν μας ενδιαφέρει τίποτα που είναι δεξιά της ΝΔ και Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μιλάμε σε αυτό το ακροατήριο δεν είναι στο ιδεολογικό μας πλαίσιο. Μας ενδιαφέρει η μισή ΝΔ και αριστερότερα και ο μισός ΣΥΡΙΖΑ και δεξιότερα». Θέλουμε να μιλήσουμε με τους Έλληνες αγρότες, τους Έλληνες της περιφέρειας, τους Έλληνες που δεν θέλουν να ψηφίσουν Τσίπρα αλλα βλέπουν και με επιφυλακτικότητα τον Μητσοτάκη. Αλλά και στους Έλληνες που ψήφισαν τον Τσίπρα, αισθάνονται ότι κάτι δεν έκανε καλά θέλουν να φύγουν και δεν τους πάει να πάνε στη ΝΔ», τόνισε.

Υπουργοί του Καραμανλή

Ο Σάββας Τσιτουρίδης και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος διετέλεσαν υπουργοί στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή στο διάστημα 2004-2009. Η Κατερίνα Παπακώστα είχε διοριστεί υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά το 2014.
Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είχε διατελέσει υπουργός Τουρισμού από το 2007 έως το 2009 και υπουργός Παιδείας το 2009. Το 2014 ο κ. Σπηλιωτόπουλος παραιτήθηκε από τη θέση του βουλευτή για να διεκδικήσει τη δημαρχία της Αθήνας.

Γιατί είχε παραιτηθεί ο Τσιτουρίδης

Ο κ. Τσιτουρίδης είχε παραιτηθεί το 2004 από Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για λόγους ευθιξίας, λόγω της δημοσιότητας που έλαβε η μετεγγραφή του γιου του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ενώ το Το 2007 παραιτήθηκε από Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας με αφορμή εισαγγελική έρευνα για χρηματιστηριακές πράξεις του στενού του συνεργάτη Ευγένιου Παπαδόπουλου στο διάστημα 1999-2000. Η έρευνα αυτή όμως κατέληξε στο αρχείο, αφού δεν προέκυψε καμία εμπλοκή του εν λόγου συνεργάτη του.

Υπουργός του Τσίπρα η Παπακώστα

Η κυρία Παπακώσταν διορίστηκε αναπληρώτρια τομεάρχης υγείας το 2016 από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά τον Οκτώβριο του 2017 διεγράφη από το κόμμα με απόφαση του τελευταίου.
Τον Ιούλιο του 2018 η κυρία Παπακώστα ίδρυσε την πολιτική κίνηση  «Ελληνική Ορμή» και ένα μήνα αργότερα τοποθετήθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη.